Frida Boland exposeert in februari en maart op de bovenverdieping van het Kulturhus. Foto: PR
Frida Boland exposeert in februari en maart op de bovenverdieping van het Kulturhus. Foto: PR

Expositie schilderijen Frida Boland bij Kunstkring Ruurlo

Cultuur

RUURLO –  Op de bovenverdieping van het Kulturhus in Ruurlo is vanaf maandag 5 februari is een expositie van schilderijen van Frida Boland te bezichtigen. De expositie is tot 27 maart gratis te bewonderen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Frida Boland is altijd op zoek naar unieke identiteit en betekenis. Haar kunstwerken ontstaan uit haar fascinatie voor oude volkeren en culturen; ze weet er ook heel veel van. Tijdens haar vele reizen liet ze zich inspireren door voorbije en nog bestaande rituelen, objecten, legendes en religies van andere werelddelen. Haar werken hebben een magische spirituele lading die op hun beurt weer anderen inspireren. De intentie van haar werk is bijdragen aan zowel haar eigen groei als die van anderen. Het is ook mogelijk om een expositie van haar werk aan te vragen en ze schildert portretten in opdracht. Haar schilderijen en iconen zijn te koop.

Frida Boland verzorgt onder de naam Atelier Tara al jaren inspirerende teken- en schildercursussen. In haar atelier in Doetinchem worden cursussen gegeven die meestal een spirituele achtergrond zoals het Mandala en Chakra tekenen hebben. Maar ze hebben ook onderwerpen over de natuur en over de oude culturen met de thema’s: Boeddha, Egypte en Indiaanse symboliek. Boland is auteur van vijf boeken die over deze thema’s gaan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant