In het blijspel  ‘Proost, op het klooster’ zit Klooster De Wijngaard in financiële problemen. Foto: PR.

In het blijspel  ‘Proost, op het klooster’ zit Klooster De Wijngaard in financiële problemen. Foto: PR. 

Brooks Toneel speelt blijspel ‘Proost, op het klooster’

Cultuur

RUURLO - Brooks Toneel zet de komende weken tot driemaal toe zaal De Keizerskroon op stelten. Op zaterdagavond 13 januari, vrijdagavond 19 januari en zondagmiddag 21 januari speelt de toneelclub het stuk ‘Proost, op het klooster’, een blijspel in drie bedrijven geschreven door Rien Buunk.

Klooster De Wijngaard zit zwaar in de financiële problemen. Moeder overste ziet geen andere mogelijkheid dan de zusters dit te vertellen en het klooster te sluiten. Naast hen staat een klooster waar broeders verblijven. De abt vertelt moeder overste dat ze klanten van Bureau Halt moet opnemen in het klooster, dit zijn volwassenen die door de rechter zijn veroordeeld tot een alternatieve straf. Moeder overste besluit deze laatste strohalm te grijpen en neemt twee dames in huis. Als het klooster van de broeders afbrandt is er geen andere mogelijkheid dan dat de broeders tijdelijk in het klooster van de zusters komen wonen. Maar dan heb je al snel de poppen aan het dansen. In dit geval de broeders en de zusters. Dat de bisschop hier niet echt blij mee is, zal duidelijk zijn. Gelukkig heeft hij ook zijn eigen geheimpje. Uiteindelijk komen de klanten van Bureau Halt met een voorstel, maar of dat beide kloosters kan redden….. dat is nog de vraag.
Al deze ingrediënten zorgen wederom voor een dolkomische avond van het Brooks Toneel. Een toneelstuk vol met misverstanden en dubbelzinnigheden, die garant staan voor een hilarische middag/avond. De spelersgroep is er na vele oefenavonden bijna klaar voor en heeft er zin in.

Spelersgroep
De spelersgroep van Brooks Toneel bestaat uit Rita Nijhof, Annie Engelberts, Jon Florijn, Willy Kuenen, Bert Groot Bramel, Wilma Arink, Jos Freriks, Dinie Schepers, Wim Sprukkelhorst, Sandra Berendsen en debutant Harrie Stoverink. Janny Goes verzorgt de regie en Joke Aalderink is souffleuse.

Entree
Na de oefenavonden in de kantine van Loonbedrijf Sturris wordt er nu druk gerepeteerd op het toneel bij De Keizerskroon. De uitvoeringen op zaterdagavond 13 januari en vrijdagavond 19 januari beginnen om 20.00 uur (entree 8 euro). Op zondag 21 januari is er een middagvoorstelling speciaal voor senioren, aanvang 14.00 uur (entree 5 euro).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant