Gabriëlle Westra (Heerenveen), een van de kunstenaar-adviseurs voor de expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’, portretteerde Abbas Faegh; hij vluchtte van Iran naar Nederland en vond in Dokkum rust, zingeving en liefde. Foto: PR

Gabriëlle Westra (Heerenveen), een van de kunstenaar-adviseurs voor de expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’, portretteerde Abbas Faegh; hij vluchtte van Iran naar Nederland en vond in Dokkum rust, zingeving en liefde. Foto: PR

Good Looking zoekt coördinator

Cultuur

RUURLO - Een bijzondere expositie van schilderijen en beelden krijgt weer een plek in de expositieruimte in De Smidse in Ruurlo, van 9 mei tot en met 22 juni. Onder de titel ‘Verre Gezichten Dichtbij’ geven zowel Nederlandse beeldend kunstenaars als vluchteling-kunstenaars de mensen die in ons land een veilig onderkomen zoeken, een gezicht.

Na de expositie in 2019 waarin Mathilde Willink centraal stond en de expositie ‘Good Looking - Portretkunst in Ruurlo’ in 2022, wordt door een team van enthousiaste kunstliefhebbers voor de derde keer een expositie georganiseerd waarbij de lat hoog wordt gelegd. Het Good Looking Team laat zich bij de voorbereidingen adviseren door een vijftal kunstenaars die een belangrijke bijdrage leverden aan de expositie in 2022.

Verbinding
‘Verre Gezichten Dichtbij’ is de titel van de expositie is. ‘Verbinden’ is daarbij een sleutelwoord. Zowel de kunstenaars als de geportretteerden gaan die verbinding ervaren. De bezoekers van de expositie gaan zien - en mogelijk ook horen - hoe kunst mensen uit heel verschillende landen en culturen tot elkaar brengt. De organisatoren zijn blij met de aanmeldingen van enkele getalenteerde kunstenaars onder de vluchtelingen, waarvan sommigen samen met een Nederlandse collega werk laten zien.

Het gekozen thema voor deze expositie blijkt beeldend kunstenaars aan te spreken. Er zijn veel aanmeldingen ontvangen van kunstenaars die met hun – vaak speciaal daarvoor gemaakte – schilderijen en beelden een bijdrage willen leveren aan ‘Verre gezichten Dichtbij’. Daaruit wordt een selectie gemaakt.

Coördinator vrijwilligers
Zonder vrijwilligers is het onmogelijk een expositie van deze omvang te organiseren. Gelukkig was in de afgelopen jaren een grote groep vrijwilligers beschikbaar als gastheer en -vrouw. Daarop wordt ook weer gerekend voor de expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’. Er is echter één belangrijke vacature. Wim Slotboom was in de afgelopen jaren de coördinator voor de vrijwilligers, maar is in 2024 niet meer beschikbaar. Wie die functie zou willen overnemen, wordt gevraagd te bellen met Eef Marsman op 06-18 09 78 69.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant