Dickens-figuranten voor de kerstmarkt in Neede. Foto: Veronica Kasteel
Dickens-figuranten voor de kerstmarkt in Neede. Foto: Veronica Kasteel

Kerstmarkt werkgroep Centrum in Neede in de steigers

Cultuur

Kerstmarkt werkgroep Centrum in Neede staat in de steigers

NEEDE – De werkgroep Centrum is weer druk in de weer geweest om Neede in kerstsfeer te laten komen. De aftrap wordt gegeven door de Adventsmarkt op het kerkplein, georganiseerd door de Kerk rondom de door de winkeliers geschonken kerstboom. Op 9 december is er kerstvertier voor jong en oud dat om 15.00 uur begint voor de kinderen. 

Door Rob Weeber 

Was het vorig jaar nog een try-out, dit jaar is de kerstmarkt alweer een terugkerend fenomeen met dit keer een sfeervol Dickens-programma. Medeorganisator Herbert Leussenkamp is zeer tevreden over de komende markt. “Het aantal deelnemers aan de markt ligt op 45, kraamhouders en winkeliers die open blijven. Dit jaar hebben we de gehele Oudestraat volgepland. Helaas betekent dit wel dat er op de Borculoseweg geen kramen staan. Maar een volle Oudestraat met veel reuring is hopelijk de opstap naar meer deelname volgend jaar en dus een uitbreiding naar de Borculoseweg.”
De kerstmarkt wordt ’s middags feestelijk geopend door de komst van ‘Santa’ met in zijn gevolg de kerstelfen en de Jamkoningin. Daarnaast maakt Scrooge zijn opwachting. Met zijn ‘zuinige’ humeur heeft hij vast weer wat te mopperen op al die verspillingen rondom kerst. Daarnaast lopen figuranten gekleed in Dickens-kledij de Oudestraat op en neer en groeten de bezoekers. Ook wordt de midwinterhoorn geblazen en treedt er een koor op die ‘Christmas Carols’ zingen.

In de avond nemen de jongeren het programma over met het Winterfestival op het Vlearmoesplein. De werkgroep Centrum heeft weer diverse prijsuitreikingen georganiseerd. Tijdens de Jammarkt kon men al het formulier ‘Maak kans op een kerstpakket’ invullen ten behoeve van de Kerstmarkt. Uit de vele inzendingen worden twintig winnaars getrokken die na bericht een kerstpakket tijdens de kerstmarkt kunnen afhalen. Verder is er een prijs ter beschikking gesteld voor de mooiste etalage tijdens de kerstmarkt.
Tenslotte is er weer de kerstactie ‘gun een ander iets’. Tweeëntwintig aangesloten winkels delen bonnen uit waarop een persoon kan worden aangegeven die het in de ogen van de indiener verdient om in het zonnetje gezet te worden. De winkels zijn te herkennen aan de poster voor het raam. Uit de genomineerden worden drie winnaars getrokken. De actie loopt van 4 tot 19 december.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo