De Kuiertocht is dit jaar verlicht en het thema is 'Sara en Abraham' vanwege het 50-jarige bestaan van de Eibergse midwinterhoorngroep. Foto: PR
De Kuiertocht is dit jaar verlicht en het thema is 'Sara en Abraham' vanwege het 50-jarige bestaan van de Eibergse midwinterhoorngroep. Foto: PR

Midwinterhoorn Kuiertocht in Eibergen dit jaar verlicht

Cultuur

EIBERGEN - De jaarlijkse Midwinterhoorn Kuiertocht is op zondag 17 december. Omdat de Midwinterhoorngroep 50 jaar bestaat doen ze het dit jaar totaal anders.

De kuierroute van circa 5 kilometer lengte is verlicht met ruim vijfhonderd kaarsjes en heeft als thema ‘Sara en Abraham’. Tijdens de verlichte route hoort en ziet men natuurlijk de nodige Midwinterhoornblazers en laat Spiekerjozef zien hoe hij een hoorn bouwt. Maar de deelnemer komt nog veel meer tegen onderweg.

Zo zingt een delegatie van het Eibergs Mannenkoor vanaf de Berkelzomp de Snippe, hun liederen voor de passanten. Halverwege komt men aan bij de plantage, daar is het feestplein en kunnen er diverse versnaperingen worden genuttigd.
Voor de kinderen is er een leuke puzzelopdracht bedacht, onderweg kunnen zij allemaal letters vinden die een zin vormen. Het deelname formulier en pen is bij het startpunt te halen. In de educatieruimte op de plantage is voor hen een prachtig filmverhaal te zien.
Omdat de Midwinterhoorngroep Eibergen 50 jaar bestaat, kan het zijn dat mensen hen graag willen feliciteren en cadeautjes achter willen laten. Daarvoor staat er bij de plantage een groot varken. Na afloop van de kuiertocht krijgt iedereen die bij de WEMA langs komt nog een presentje van de jarige.

Gewoonlijk vraagt de Midwinterhoorngroep Eibergen een bijdrage voor de kosten, maar dit jaar mag met vanwege het jubileum, gratis meelopen. Vanaf 16.00 uur kan men een startbewijs halen bij de WEMA aan de Brink waar men kan starten tussen 16.00 en 18.00 uur.

Voor die tijd is er de mogelijkheid nog de gezellige kerstmarkt te bezoeken in het centrum van Eibergen en ook de expositie 50 jaar Midwinterhoorngroep Eibergen is vanaf 16.00 uur te bezichtigen in de WEMA.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo