Met het aanblazen bij het gemeentehuis Lochem is de midwinterhoorntijd begonnen. Foto: Arjen Dieperink

Met het aanblazen bij het gemeentehuis Lochem is de midwinterhoorntijd begonnen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Midwinterhoorngroep Lochem blaast aan

Cultuur

LOCHEM - Met het aanblazen is afgelopen zaterdagavond de midwinterhoorntijd weer begonnen. De blazers stonden ter hoogte van het gemeentehuis in Lochem bij de rivier de Berkel.

Het midwinterhoornblazen is een traditie die door de vereniging Midwinterhoorngroep Lochem sinds de oprichting in 1985 in ere wordt gehouden. Zaterdag begon men met het blazen voor het eerste advent. In totaal zal de midwinterhoorngroep drieëntwintig keer op verschillende plekken gaan blazen. Zondag deed men dat bij de put van de Polsteeg in Barchem en op de Enk. Ook treden de blazers in Markelo, kasteel Middachten, Barchem, Laren, Lievelde en de kastelen Doorwerth en Ammersoyen.
De eerstvolgende optredens in Lochem zijn op 9 december vanaf 14 tot 16 uur bij de kerstmarkt Hoge Weide en van 14 tot 15 uur bij de kerstmarkt Vandermolenhuis. Op 10 december zal men van 10 tot 15 uur aanwezig zijn bij de Exelse wandeling. Uiteindelijk blaast de groep op 6 januari af. Dat gebeurt opnieuw bij de Berkel achter het gemeentehuis, vanaf 19 uur. Het volledige programma is te lezen op de site van de midwinterhoorngroep Lochem.


midwinterhoorngroeplochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo