De eerste dansavond bij de Huve in Eibergen wist maar liefst zo'n 85 danslustigen te trekken. Foto: De Plaggenmeijers

De eerste dansavond bij de Huve in Eibergen wist maar liefst zo'n 85 danslustigen te trekken. Foto: De Plaggenmeijers

Laatste dansavond van 2023 in Eibergen

Cultuur

EIBERGEN - Voor de laatste maal dit jaar kan men op 9 december weer dansen, tijdens de maandelijkse dansavond bij dorpshuis de Huve in Eibergen. Elke tweede zaterdag van de maand wordt er bij dorpshuis De Huve een dansavond gehouden. 

Tijdens deze avond kunnen bezoekers naar believen dansen en tussendoor gezellig borrelen met vrienden en bekenden. Voor wie de danspasjes even kwijt is, is er dansbegeleiding die iedereen zo op weg helpt. Er wordt een grote variatie aan dansen aangeboden zoals ballroom, latin, polka, wals, maar ook single dansen en line-dance komt aanbod.
Dansgroep de Plaggenmeijers organiseren de dansavonden dankzij een verkregen subsidie van de postcodeloterij buurtfonds. De folklore is volop in ontwikkeling en de Plaggenmeijers zijn springlevend. Op 20 november heeft de vereniging een uitgebreide uitzending ondersteund bij RTV Slingeland. Hier is er gesproken over de vernieuwing van folklore en het vertrouwen dat de folklore toekomst heeft. De dansavonden zijn hier een geweldig voorbeeld van.

Onder leiding van Herman Bouman durfden tijdens de twee vorige dansavonden 170 bezoekers, hun kunsten te vertonen op de dansvloer. De Plaggenmeijers zijn bijzonder trots op de bezoekersaantallen. Zij hopen ook nog anderen te begroeten op de derde oefenavond op 9 december. De dansavonden van 2024 zullen worden gehouden op de volgende datums: 10 februari, 9 maart, 13 april en 11 mei. De toegang is gratis, bij Dorpshuis de Huve, aan de Grotestraat 52 in Eibergen. De zaal is open vanaf 19.30 en het evenement eindigt om 22.30 uur. Voor meer informatie kan men kijken op de website van De Plaggenmeijers.

www.de-plaggenmeijers.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo