Schijn en werkelijkheid spelen een steeds wisselende rol in het werk van Ina Scholten. Foto: Ina Scholten
Schijn en werkelijkheid spelen een steeds wisselende rol in het werk van Ina Scholten. Foto: Ina Scholten

Ina Scholten exposeert schilderijen

Cultuur

RUURLO - De expositie van schilderijen van Ina Scholten wordt op 8 december om 16.30 uur geopend in het atelier van de KunstKring aan de Nieuweweg 5 in Ruurlo. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze opening bij te wonen. De expositie is op werkdagen tot en met 31 januari gratis te bezoeken van 9.00 tot 17.00 uur.

Ina werkt op associatieve wijze en laat vanuit haar gevoel voor nuances het materiaal zijn werk doen. Schijn en werkelijkheid spelen een steeds wisselende rol, afhankelijk van wat de beschouwer wil zien. Haar werk is zeer toegankelijk en biedt door de gelaagdheid de kijker de mogelijkheid om verder te gaan dan wat gezien wordt.

In haar werk spelen vooral mensen in hun onderlinge relatie de hoofdrol met thema’s als communicatie, verbinding en reflectie. De Italiaanse titels van veel van haar doeken geven dat weer. Haar verrassende benadering van dit thema resulteert in schilderijen die tot de verbeelding spreken. Kleuren en vormen gaan een spannend verbond aan.

Ina Scholten is in 1956 in Zevenaar geboren en ze heeft tot haar 18de jaar daar ook gewoond. Na haar studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft zij in het onderwijs gewerkt en in haar vrije tijd ontwikkelde zij zich als beeldend kunstenaar. Na 25 jaar zei ze het onderwijs vaarwel en ging ze zich toeleggen op het maken van veelal grote acrylschilderijen.

Ina exposeert geregeld. Enkele recente exposities: 2023, Kunstraffinaderij Nijmegen;  2019 - heden, Montagne Bergen NH; 2019, heden Solo expositie Trickle Down Fabrics Arnhem; 2019, Solo-expositie Color Business Centrum Arnhem; December 2018 – januari 2019, expositie ter gelegenheid van afsluiting Mariken jaar in Marienburgkapel Nijmegen; November – januari 2018, expositie Atrium Meijhorst Nijmegen - Mei 2018, deelname Mariken Kunstroute Nijmegen.

Scan de QR-code en bekijken de exposities van KunstkringRuurlo.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo