Remy Evers komt naar De Storm. Foto: Lieke Dirkx
Remy Evers komt naar De Storm. Foto: Lieke Dirkx

‘Bijzonder kind’ Remy Evers naar Winterswijk

Cultuur

WINTERSWIJK - Cabaretier Remy Evers won de juryprijs van Cameretten en wordt geroemd door theaterrecensenten. Zo schreef Theaterparadijs: ‘De humor van Evers is niet onder één noemer te vangen, soms subtiel, dan weer compleet absurdistisch en alles wat daar tussen zit. Het lijkt totaal niet gedoseerd maar, het is perfect geregisseerd en getimed.’ Zijn show ‘Gewoon Remy’ is te zien op woensdag 22 november in Theater de Storm in Winterswijk.

Remy Evers studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en toerde daarna met Minou Bosua (Bloeiende Maagden). In 2019 won hij de juryprijs van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten. Daarnaast was hij acteur in bijvoorbeeld ‘Komt een man bij de dokter’, gastschrijver bij ‘De Orde van de Dag’ van Het Zuidelijk Toneel en Het Nieuw Utrechts Toneel en leverde een vaste bijdrage aan het radioprogramma ‘De Avondklok’ op 100% NL.

In zijn voorstelling ‘Gewoon Remy’ doet Evers de ultieme poging om iets van het leven te maken. Zijn ouders zeiden altijd dat hij een bijzonder kind was: “Remy jij bent een bijzonder kind, jij bent anders dan alle andere kinderen.” En niet alleen zij zeiden dat, maar ook andere ouders, andere kinderen, leerkrachten en zorginstellingen. Remy barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken, maar eerst moet hij nog even Prins Carnaval worden om zijn overleden vader te eren.

Absurdistisch, beeldend en een vleugje engagement. Een reis door het brein van een jongen die twijfelt of hij volwassen wil worden. ‘’

Kaartverkoop
‘Gewoon Remy’ door Remy Evers is te zien op 22 november, aanvang 20.30 uur in Theater de Storm in Winterswijk. Kaarten kosten à 18,50 euro en zijn te koop via www.theaterdestorm.nl/voorstelling/cabaret/remy-evers

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit