Afbeelding

The Flames gaan terug in de tijd; ‘n sixties-reünie in Dr. Van Gellicumzaal

Cultuur

NEEDE - Op zaterdag 18 november om 20.00 uur is de Dr. Van Gellicumzaal in Neede, Gelderland, het toneel van een bijzondere filmvoorstelling, verzorgd door de Videoclub Berkelland. De bar staat in de zaal, dansvloer is geopend en alles is gereed voor een nostalgische reis terug in de tijd. Hoogtepunt is een video-opname van het allerlaatste optreden van de legendarische sixties coverband The Flames.

The Flames, in medio 1965 ontstaan, vormen een stabiele band in hun tijd. De oorspronkelijke line-up bestaat uit de muzikanten Jan Boevink, Anton Bouwens, Arie Wensink, Ben Eleveld en Gerard Overbekking. Ervaren lui: voor ze The Flames vormen, spelen deze muzikanten al in verschillende andere bandjes.

Het vuur van de band dooft eind 1966, echter, in december 1999 komt er een nieuwe vonk. Jan Boevink oppert het idee om weer samen muziek te maken, aangewakkerd door het succes van andere ‘sixties bands’ van dat moment. De complete band komt bijeen, en het oefenen begint. In mei 2000 slaat het noodlot toe. Bassist/zanger Ben Eleveld overlijdt kort na een repetitie, wat een diepe rouw veroorzaakt bij de overige bandleden. Ondanks het verlies, besluiten ze door te gaan en vinden vervangende bandleden in de vorm van drummer Gerrit Wonning en zanger Tonnie Riethorst.

Eerste openbare optreden
Op zaterdag 23 juni 2001 is het dan zover, het eerste openbare optreden van The Flames na hun reünie. Zaal Kerkemeijer in Rekken is afgeladen, vol met enthousiaste bezoekers, die worden meegevoerd naar de gloriedagen van de sixties. Het bier vloeit rijkelijk en aan het einde van de avond merkt de waard op, dat er slechts één glas is gebroken; lof voor het publiek dat bekend staat als de ‘grijze golf’.

Doek valt
Na talloze optredens in de regio valt het doek definitief voor The Flames op zaterdag 22 oktober 2011. De bandleden vinden hun eigen muzikale weg: Tonnie Riethorst bij Loft in Hengelo, Anton Bouwens bij de Needse hobbyband Unexpected, en drummer Gerrit Wonnink bij de band Sentisix uit Eibergen. Jan en Arie richten de succesvolle sixtiescoverband Beatline op, met Gerrit Wonnink nogmaals als drummer van 2017 tot 2022.

Fans van The Flames zijn van harte uitgenodigd om de video-opnames van het allerlaatste optreden van de band te bekijken op zaterdag 18 november om 20.00 uur in de Dr. Van Gellicumzaal, Julianastraat 12a in Neede. Het is een zeldzame kans om de muzikale magie van weleer te herbeleven en afscheid te nemen van een tijdperk dat voor velen onvergetelijk is.

Naast de vertoning van het laatste optreden van The Flames zijn er ook drie andere boeiende films te zien, waaronder portretten van glasblazer Stephan Holtslag, podoloog André Kox en boomkweker Hendrik ten Elsen. Deze veelzijdige voorstelling belooft een onvergetelijke avond vol cultuur en nostalgie te worden. Mis dit unieke evenement niet en keer even terug naar de tijd van de sixties met The Flames. Er kan gedanst worden en de bar staat in de zaal. Een boeiende avond vol afwisseling.

Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar bij Tabakorie Rona, via de website van Podium Neede en op de avond van de vertoning aan de kassa, 1 uur voor aanvang. Voor meer informatie zie de website van Podium Neede.

www.podiumneede.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo