De Sint komt ook weer naar Ruurlo. Foto: PR
De Sint komt ook weer naar Ruurlo. Foto: PR

Hij komt, hij komt, die lieve goede sint

Cultuur

RUURLO - Ook dit jaar vindt de jaarlijkse intocht van Sinterklaas weer plaats in Ruurlo.  Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint... op 19 november. Dit jaar is er, voorafgaand aan de bijeenkomst op het Kerkplein, een intocht van de goedheiligman.

De intocht, een wandelende stoet, zal zich vanaf ‘t Rikkelder verplaatsen via de Kroezelaan, de Borculoseweg en tot slot de Dorpsstraat. Op het Kerkplein wordt de intocht verder feestelijk begeleid. De intocht start om 14.30 uur aan ‘t Rikkelder en de organisatie verwacht rond 15.00 uur op het Kerkplein te arriveren.
Sint en zijn pieten gaan de kinderen weer vermaken met allerlei leuke dingen. Wat dit is, dat blijft nog even geheim. De organisatie denkt dat de kinderen het niet willen missen. En natuurlijk wordt er ook dit jaar weer afgesloten met een heerlijke traktatie.

Vlaggetjes
Op de basisscholen zijn/worden er vlaggetjes uitgedeeld. Deze worden op 13 november weer opgehaald bij de scholen. Anders dan andere jaren vindt de prijsuitreiking wat later plaats, namelijk tijdens de Filmmiddag. Want dit jaar heeft de Sinterklaascommissie wat extra’s gepland, namelijk een filmmiddag op woensdagmiddag 29 november. Verdere informatie hierover volgt op de facebookpagina Sinterklaas Ruurlo.

Fietsen
Vanwege de intocht wordt de bezoekers vragen de fietsen zoveel mogelijk bij ‘t Kulturhuus te plaatsen en te voet richting de Schoven te lopen, in verband met de verkeersveiligheid. Bij het kerkplein is het advies om via de Leeuwerikstraat en de Smidse het kerkplein op te gaan. Er zullen verkeersregelaars ter plaatse zijn, die worden ingezet om met instructies aan de bezoekers, ervoor te zorgen dat het veilig verloopt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant