Afbeelding

Workshop ‘Delpher’ in de Bibliotheek Eibergen

Cultuur

EIBERGEN – In de Maand van de Geschiedenis organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een workshop ‘Delpher’ in de Bibliotheek Eibergen. Deze workshop is bijzonder geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en/of genealogie. De workshop vindt plaats op woensdag 18 oktober, om 19.30 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel nodig, via www.oostachterhoek.nl/delpher. 

Workshop Delpher Delpher is een ware schatkamer voor (amateur)historici en stamboomgeïnteresseerden. In deze workshop gaat de deelnemer samen met een medewerker van de bibliotheek op zoek naar informatie in ruim 120 miljoen pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.

De belangrijkste collecties zijn Nederlandse gedrukte boeken van de vijftiende tot en met de twintigste eeuw, Nederlandse kranten vanaf de allereerste uit 1618 tot en met 1995, en Nederlandse tijdschriften uit de negentiende en eerste helft van de twintigste eeuw. Al deze teksten zijn op woordniveau doorzoekbaar gemaakt. Delpher is voor iedereen gratis toegankelijk. Naast uitleg en tips over het gebruik van Delpher krijgt men informatie over het formuleren van zoekvragen en het bekijken, opslaan en delen van publicaties.

Aanmelden voor de workshop kan via de website van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (www.oostachterhoek.nl/delpher) of in één van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Het aantal plaatsen is beperkt.

www.oostachterhoek.nl/delpher

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit