Organisator Open Atelierroute Dolf Bierhuizen in zijn werkplaats. Foto: Rob Weeber

Organisator Open Atelierroute Dolf Bierhuizen in zijn werkplaats. Foto: Rob Weeber

Nog meer deelnemers Open Atelierroute

Cultuur

BORCULO – De Open Atelierroute trekt ook dit jaar weer meer deelnemers. Organisator Dolf Bierhuizen (77) telt maar liefst tien nieuwe kunstenaars onder de exposanten waarmee het definitieve aantal deelnemers op 29 komt, verdeeld over twaalf locaties. De route bedraagt zo’n 15 kilometer en ligt hemelsbreed tussen de Hekweg en Museum De Lebbenbrugge.

Door Rob Weeber

De diversiteit is groot. Het gaat niet alleen om schilderijen, maar ook om houten en stenen beelden, keramiek, foto’s, glas in lood, glaswerk en edelsmeedkunst. Bierhuizen is blij met de grote deelname. “Ik zie kunst en de belangstelling ervoor in Berkelland weer toenemen. De rondreis van de expositie met de veertien delen van de zomereik is een groot succes en zal vanaf volgende week in Ruurlo te zien zijn. Daarnaast hebben we een aantal zondagen mooie, gevarieerde tentoonstellingen bij Museum De Lebbenbrugge gehad en een expositie in de Dorpskerk in Ruurlo die maar liefst tweeduizend bezoekers trok.”
Ook over het aantal bezoekers aan de komende Aterlierroute is hij dan ook hoopvol. Het is inmiddels de vierde keer dat Bierhuizen de Atelierroute organiseert.

De Open Atelierroute wordt in het weekend van 7 en 9 oktober gehouden. De route is prima per fiets af te leggen. Bij de deelnemende ateliers staan de bekende sandwichborden opgesteld. De flyer met plattegrond en deelnemers is te verkrijgen bij de VVV in Borculo aan de Hofstraat 5. Verder kan men terecht bij deelnemer en organisator Dolf Bierhuizen, Haarloseweg 6, Borculo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo