Recent werk van de Edese schilder Karel Loman. Foto: Karel Loman
Recent werk van de Edese schilder Karel Loman. Foto: Karel Loman

Expositie van Karel Loman ‘Emotie en observatie’

Cultuur

RUURLO - De expositie van schilderijen van Karel Loman wordt op vrijdag 29 september om 16.30 uur geopend. Het werk van Loman is te zien in het atelier van KunstKring Ruurlo op de tweede verdieping van het Kulturhus in Ruurlo. Nieuweweg 5 in Ruurlo. De tentoonstelling is gratis toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en duurt tot en met 22 november.

Beleef de magie van de natuur door de ogen van Karel Loman. Deze schilder uit Ede laat zijn expressieve kleuren spreken en hij weet de essentie van landschappen en stads- en dorpsgezichten op een prachtige manier te verbeelden. Geïnspireerd door de grootheden Van Gogh, Matisse en Cézanne, gebruikt Loman emotie en observatie om zijn werk tot leven te brengen. “Dat is de kern waardoor ik de sfeer van de omgeving weergeef. ‘Emotie en observatie’ zijn belangrijke kenmerken van mijn werk”, zegt de schilder.

Loman gaf les en leiding in het basis- en voortgezet onderwijs, de internationale schakelklassen en het leerlingwezen, waarin hij de kunst een grote plaats gaf. Hiervoor, en omdat hij zich jarenlang ingezet heeft voor kunst en cultuur in zijn woonplaats Ede, ontving hij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was in 2003 een van de oprichters van het Platform Edese Kunstenaars (PEK).
Loman heeft een groot aantal exposities in Nederland, België en Frankrijk op zijn naam staan.

Schilder Karel Loman.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant