In alle vroegte waren dinsdagmorgen ‘tentbouwers’ in opdracht van Stichting De Weide, tenten aan het opbouwen voor de Ruurlose Septemberfeesten. Foto: Jan Hendriksen

In alle vroegte waren dinsdagmorgen ‘tentbouwers’ in opdracht van Stichting De Weide, tenten aan het opbouwen voor de Ruurlose Septemberfeesten. Foto: Jan Hendriksen

Start opbouw September-feesten ‘Reurle Neugt oe’

Cultuur

RUURLO – In alle vroegte waren dinsdagmorgen ‘tentbouwers’ in opdracht van Stichting De Weide, die het horeca gedeelte en de muzikale programmering tijdens de Ruurlose Septemberfeesten voor hun rekening, neemt, tenten aan het opbouwen voor het feest dat vanaf donderdagavond 7 september tot en met zondag 10 september op de Blikmansweide aan de Vordenseweg plaatsvindt. 

Door Jan Hendriksen

Donderdagavond en zondag is de toegang gratis tot de ‘feestweide’ waar vrijdagmorgen om 9.30 uur de 61ste editie van de Ruurlose Septemberfeesten van Oranjevereniging Ruurlo onder het motto ‘Reurle Neugt Oe’ officieel wordt geopend, waarna aansluitend het schoolfeest voor de vier Ruurlose basisscholen begint.
Vrijdagavond om 19.30 uur vindt het eerste onderdeel van de Interdorpsspelen plaats die zaterdagmiddag na de optocht rond 15.00 uur wordt vervolgd. Aan de Interdorpsspelen kunnen dit jaar voor het eerst ook vrienden- en/of familieteams deelnemen. Vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur is een speciale ouderenmiddag en vanaf 17.00 uur een ‘bedrijvenborrel’. Zaterdag- en zondagmiddag trekt er vanaf 13.30 uur een allegorische optocht door het centrum van Ruurlo.
Zondag vinden vanaf 15.00 uur de volksspelen plaats waaronder het koningsschieten, het vogelgooien voor vrouwen en het jeugd vogelschieten. Ook dit jaar is er op de zondagmiddag weer veel speelplezier voor de kinderen op de ‘feestweide’ zoals onder meer schminken en een zandbak. De kermis op de feestweide is vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur geopend en zondag van 14.00 tot 22.00 uur.
De zeventien kilometer lange verlichtingsroute is vanaf donderdag- tot en zondagavond per fiets of auto te bewonderen. De prijsuitreiking van de straatversiering vindt vrijdagmiddag/avond plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant