Treed een virtuele wereld binnen met BiebLAB. Foto: GettyImages/Alvarez

Treed een virtuele wereld binnen met BiebLAB. Foto: GettyImages/Alvarez

Aan de slag met de VR-bril in BIEBlab

Cultuur

BERKELLAND – In het BIEBlab kunnen kinderen in een virtuele wereld stappen met behulp van een VR-bril.  Dit kan op woensdag 6 september (Ruurlo) en woensdag 13 september (Eibergen), om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in de bibliotheken en de deelnamekosten bedragen 2,50 euro. 

De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. Ditmaal staat de VR-bril centraal: maak en beleef je eigen 3D-wereld. Ervaar de zelfgemaakte 3D-wereld door een echte Virtual Reality bril. In deze workshop ontwerpen de deelnemers hun eigen wereld via een computerprogramma. Makan zij een prachtige droomwereld of een interactief verhaal? Test het tijdens BIEBlab en bekijk het zelf. 

Samenwerking
Twee keer per maand worden er in Ruurlo, Borculo/Eibergen en Lichtenvoorde activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. De ene keer verzorgt ‘Culturije’ het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant