Tijdens de folkloremiddag zullen woensdag 9 augustus onder meer de Boezeroenen (tiener/jeugd demogroep) uit het Belgische Hasselt optreden. Foto: PR

Tijdens de folkloremiddag zullen woensdag 9 augustus onder meer de Boezeroenen (tiener/jeugd demogroep) uit het Belgische Hasselt optreden. Foto: PR

Braderie, folklore, oldtimershow, korenavond, muziekavond, brandweer-middag, boerderij-fietstocht en kerkdienst

Cultuur

RUURLO – De Reurlse Zommerdagen worden dit jaar gehouden van maandag 7 tot en met zondag 13 augustus. De Reurlse Zommerdagen is een evenement met afwisselend muziek, dans, een oecumenische kerkdienst, een boerderijenfietstocht, korenavond, een grote braderie met internationale folklore en een oldtimershow van tractoren en werktuigen. De organisatie en coördinatie van de Reurlse Zommerdagen is dit jaar voor het eerst in in handen van Mooi in Ruurlo.  

Door Jan Hendriksen

De Reurlse Zommerdagen 2023 beginnen op maandagmiddag 7 augustus met de Brandweermiddag voor de jeugd, onder begeleiding van de vrijwillige brandweer van Ruurlo. De brandweerwagens staan dan vanaf 13.30 uur klaar op het Kerkplein om de kinderen samen met bijvoorbeeld vader, moeder, opa en/of oma in een echte brandweerauto naar een locatie te brengen om waterspelletjes te doen. Kruip in de huid van een echte brandweerman tijdens deze jaarlijkse brandweermiddag. Want: wie wil er nou niet in een echte brandweerwagen zitten?

‘Fiets de boer op’
Dinsdag(ochtend) 8 augustus zal de inmiddels traditionele fietstocht ‘Fiets de boer op’ plaatsvinden. Agrarische en aanverwante bedrijven zoals een melkveebedrijf, een akker-tuinbouwbedrijf en een molen openen die dinsdag in de omgeving van Ruurlo de deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse fietstocht. Startlocatie is de parkeerplaats van café-restaurant De Keizerskroon in Ruurlo. Start tijd tussen 10.00 en 12.00 uur. Kosten deelname: kinderen t/m 12 jaar 1,- euro, volwassenen 2,50 euro. De lengte van de fietstocht is ongeveer 35 kilometer. De organisatie van de fietstocht is in handen van Fietscommissie De Boer Op Ruurlo. (Vrouwen van Nu Ruurlo, LTO Noord afd. Achterhoek Noord en Jong Gelre Ruurlo)

Braderie en folkloremiddag
Op woensdag 9 augustus vindt weer de befaamde braderie en internationale folkloremiddag plaats. De braderie is ook dit jaar weer ruim en gevarieerd van opzet. Naast de braderiemarkt met zijn vele kramen is er een grote oldtimershow van tractoren en werktuigen in de straten rondom het plantsoen aan de Domineesteeg. De braderie en de folkloremiddag beginnen met een parade van alle deelnemende groepen door het centrum van Ruurlo. De start is om 13.15 uur bij De Tapperij aan het Julianaplein. Vervolgens begeven de groepen zich door de Dorpsstraat richting Hotel Avenarius. Om 14.00 uur is de officiële opening in de tent op het Kerkplein. Zowel in de tent op het Kerkplein als in de muziekkoepel aan de Domineesteeg zullen er doorlopend optredens worden verzorgd door diverse folkloregroepen, zoals de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo, Wi’j eren ‘t Olde uit Zelhem, de Pieremachochel uit Utrecht, De Noabers uit Hellendoorn, de Iesselschotsers uit Steenderen, De Knapzakkers uit de Achterhoek en De Boezeroenen (tiener/jeugd demogroep) uit het Belgische Hasselt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Hermien en Ans. ‘s Avonds is er vanaf 20.00 uur in de feesttent op het Kerkplein er een optreden van de Perfect Showband.

Korenavond
Donderdagavond 10 augustus om 19.00 uur organiseert gezelligheidskoor Schouder aan Schouder uit Ruurlo in de tent op het Kerkplein weer de inmiddels traditionele Korenavond. Naast het gemengde gezelligheidskoor Schouder aan Schouder zal het mannenkoor De Berkelzangers uit Borculo en het mannenkoor Spontaan uit Angerlo optreden. De toegang is gratis.

Vakantieborrel
Op zaterdagavond 12 augustus om 20.00 uur is er in de feesttent op het Kerkplein in Ruurlo een ‘Vakantieborrel’. Een mooie gelegenheid om de vakantieverhalen van de afgelopen weken met elkaar uit te wisselen of om juist nog vakantieplannen te maken, met medewerking van de rock’n’rollband Reeperbahner.

Oecumenische kerkdienst
Op zondagmorgen 13 augustus worden om 10.00 uur de Reurlse Zommerdagen 2023 afgesloten met een oecumenische kerkdienst in de tent op het Kerkplein.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant