Keramisten tonen hun werk bij Museum Boerderij de Lebbenbrugge. Foto: PR
Keramisten tonen hun werk bij Museum Boerderij de Lebbenbrugge. Foto: PR

Keramiekdag bij Museum Boerderij de Lebbenbrugge

Cultuur

BORCULO - De Lebbenbrugge staat 11 juni tussen 11.00 en 17.00 uur in het teken van aardewerk. Het is dan Keramiekdag bij de museumboerderij. De deelnemende keramisten willen graag hun werk aan de bezoekers tonen.

Op deze zondag is een grote verscheidenheid aan keramische voorwerpen te bezichtigen en te koop, van kleine tot grote werken van moderne sculpturen tot monumentale objecten. Van ragfijn porselein tot stoere beelden en van abstracte kunstwerken tot realistische portretten; de kunstenaars laten zien dat er van alles mogelijk is in keramiek.

Zij zullen vragen beantwoorden over het opzetten van een nieuw kunstwerk - het op kleur brengen door middel van veel verschillende technieken waaronder glazuur-raku, naked raku, oxides en kleurpigmenten. Dus kom voor eens kijken om te genieten van de verhalen en de kunstwerken. 

Bij de Museum Boerderij de Lebbenbrugge aan de Lebbenbruggedijk 25 in Borculo is altijd iets te zien en te beleven. Iedere tweede zondag van de maand is er extra actie bij de Lebbenbrugge. Op 11 juni dus keramisten; 9 juli is het Beeldhouwersdag; 13 augustus Schildersdag; 10 september staan bijzondere ambachten centraal en op 7 en 8 oktober  zijn er gastkunstenaars te vinden, tijdens de open atelier-dagen van Borculo en Geesteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant