n het blijspel ‘De bal is rond’ in vier bedrijven, geschreven door Antoon Hol, volgde de ene na de andere verwikkeling zich op. Foto: Jan Hendriksen.

n het blijspel ‘De bal is rond’ in vier bedrijven, geschreven door Antoon Hol, volgde de ene na de andere verwikkeling zich op. Foto: Jan Hendriksen. 

Steeds Beter tijdens ‘thuiswedstrijd’ in topvorm

Cultuur

RUURLO – Op alle niveaus kom je het tegen. Zelfs op het allerhoogste niveau. Zie dit voetbalseizoen de verrichtingen van Ajax. De resultaten vallen wat tegen. Maar ook op een veel lager niveau zit het soms wel eens tegen. Zie het kleurrijke vrouwenvoetbalteam van coach Eric de Hartog en clubvoorzitter Hans Hendriks dat vorige week vrijdag de bühne tijdens ‘t Hanenfeest van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken beklom.

Door Jan Hendriksen

Daar speelde namelijk Toneelvereniging Steeds Beter een ‘thuiswedstrijd’ van het blijspel ‘De Bal is rond’. Het team dreigde door schorsingen en blessures te degraderen en er was tot overmaat van ramp ook nog eens 4.000 euro aan zwartgeld uit de archiefruimte verdwenen. De middag- en avondvoorstelling van Steeds Beter hadden vorige week vrijdag voor eenieder iets unieks. Nog nooit speelde Steeds Beter in haar 78-jarig bestaan in een feesttent in combinatie met de buurtvereniging tijdens het Bruilse Hanenfeest. Het werd echter een groot succes. De tribune (lees feesttent) was vrijdagavond tot de laatste plaats uitverkocht en de spelersgroep onder leiding van regisseur José Lageschaar was in topvorm. En alles kwam op zijn pootjes terecht. Er werd onder leiding van trainer Eric (gespeeld door Evert Wezinkhof) gewonnen van de vrouwen van VIOS uit Beltrum en degradatie voorkomen, de 4.000 euro werd teruggevonden en voorzitter Hans (Wim Weenk) vond zijn grote liefde bij de kantinejuffrouw Marian (Stien Meutstege). Met het terugvinden van het verdwenen geldbedrag kon alsnog de feestavond van de club en het 25-jarig jubileum van kantinejuffrouw worden gevierd.

Gefouilleerd
Om calamiteiten tijdens de wedstrijd (lees toneelspel) te voorkomen werden alle bezoekers vooraf gefouilleerd door leden van Steeds Beter. Sigarettenaanstekers moesten worden ingeleverd en o wee wanneer je je telefoon niet op stil had gezet: Rianne Faber stond met een rode kaart in de aanslag. Aan creativiteit heeft Steeds Beter namelijk geen gebrek. Menige toneelvereniging kan daar een voorbeeld aan nemen. Ook de verschillende spreuken die in de feesttent waren opgehangen, leverden bij voorbaat al een glimlach op: ‘Mannen houden van voetbal. Vrouwen van de spelers’! In het blijspel ‘De bal is rond’ in vier bedrijven, geschreven door Antoon Hol, volgde de ene na de andere verwikkeling zich op. De lompe keepster Toos, een rol die Anja Schuurman met verve speelde en de lachers duidelijk op haar hand had, vond het allemaal maar ‘baggerzooi’. Geldzorgen, creatieve oplossingen, liefdesperikelen, voetbalzaken en voetbalhumor. Ze kwamen allemaal voorbij in het blijspel dat vanaf de eerste tot de laatste minuut boeide.

Na afloop liet voorzitter Wim Weenk van Steeds Beter weten dat de voorstellingen van ‘t Bruils Toneel, zoals Steeds Beter in volksmond veelal wordt genoemd, in de toekomst misschien wel jaarlijks zou kunnen plaatsvinden tijdens ‘t Hanenfeest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant