Zaterdagavond gaat 't Broek ‘onwies’ knappen met de Kisjeskearls. Foto: PR.

 Zaterdagavond gaat 't Broek ‘onwies’ knappen met de Kisjeskearls. Foto: PR. 

Brooksfeest met Drock, Kisjeskearls, DJ Martin, vinyl piratenbattle én frühschoppen met Freeline

Cultuur

RUURLO – Bij de aftrap van het festivalseizoen is het in ‘t Ruurlose Broek weer tijd voor het jaarlijkse Brooksfeest. Voorgaande jaren vond het feest altijd plaats op zaterdag en zondag, maar dit jaar telt het feest een extra dag. Het jaarlijks terugkerende buurtfeest begint dit jaar namelijk al op vrijdagavond 14 april. Op deze avond houdt Buurtvereniging ‘t Broek en Omstreken samen met Station Achterhoekse Muiters een piraten battle. Verschillende Achterhoekse piratenzenders gaan met elkaar de strijd aan tijdens een speciale vinyl battle. Tijdens deze aftrap van het Brooksfeest is de toegang voor iedereen gratis.

Zaterdagmiddag 15 april staat zoals gebruikelijk in het teken van het vogelschieten. Deze gezellige middag vindt ook plaats op de feestweide bij boerderij de Weustemoat aan de Kooiersdijk en is speciaal bedoeld voor de leden van de buurtvereniging. Om 13.30 uur klinkt het openingswoord van voorzitter Geert Kosten en het Koningspaar van 2022 lost daarna de eerste schoten op de vogels. Aansluitend maken de buurtgenoten onderling uit wie het komende jaar als koningspaar van ‘t Ruurlose Broek door het leven zal gaan. 

Basisschoolkinderen vanaf groep 5 die meedoen met het jeugdschieten bepalen onderling bepalen wie de jeugdprins(es) wordt. Voor de kinderen van alle leeftijden wordt de kindermiddag georganiseerd met leuke activiteiten. Zo is er een stormbaan, dart-voetbal, een springkussen en een ballonen-goochelclown. Kom gezellig met vriendjes of vriendinnetjes naar de feesttent. Ze hoeven geen lid te zijn om met je mee te komen. Daarnaast kunnen volwassenen ook deelnemen aan het klepel- en schijfschieten. Als het nieuwe koningspaar en de jeugdprins(es) bekend zijn worden zij feestelijk gehuldigd in de tent. Dit alles onder muzikale omlijsting van DJ Alex. “Volop vertier dus voor jong en oud”, aldus Geert Koster.

Hoofdact
Vorige week kregen de organisatoren te horen dat de hoofdact van de zaterdagavond 15 april, de Paloma’s’ om medische redenen van de drumster, alle optredens in april hebben geannuleerd. “De moed zakte ons even in de dansschoenen, maar we hebben met man en macht de schouders eronder gezet en al onze charmes in de strijd gegooid om in korte tijd iets nieuws neer te zetten. Zaterdagavond 15 april gaan we ‘onwies’ knappen met de bands Drock en de Kisjeskearls. En natuurlijk mogen de hits van DJ Martin tussendoor niet ontbreken. Knappe rock en roll knapt er door de speakers tijdens ‘t Brooksfeest. Dit wordt gegarandeerd. Nog steeds een goede reden om tickets te kopen dus. Neem alle buren, vrienden, vriendinnen, familie en vage bekenden mee om er samen een ‘onwies’ mooi feest van te maken: een avondje ‘olderwets’ høken, brekken en angoan”, zo verwacht Geert Koster. 

Frühschoppen
Ook voor de zondag zijn er nog tickets verkrijgbaar voor het frühschoppen met Freeline. Dan wordt het vroeg pieken in ‘t Ruurlose Broek tijdens het Frühschoppen. Onder het genot van een tarwe smoothie of een ander genoeglijk drankje kan men lekker swingen op de hits die Freeline de zaal in zal slingeren.

Via www.hetbroek.com/voorverkoop zijn entreekaarten voor de zaterdagavond met Druck, de Kisjeskearls en DJ Martin (15 april) te koop voor 12,50 euro en entreekaarten voor het Frühschoppen met Freeline (16 april) zijn verkrijgbaar voor 7,50 euro (zondag 16 april). Kaarten zijn tot en met vrijdag 14 april ook verkrijgbaar bij Everwennink Gemak in Ruurlo.

De organisatie is heel blij met de vrijwilligers die zich al hebben aangemeld om voor, tijdens en na het feest komen helpen. Dit alles onder het motto ‘Met mekare, veur mekare’. De organisatie hoopt er samen met iedereen – leden en niet -leden – een ouderwets gezellig weekend van te maken. “En als het zonnetje zich ook laat zien tijdens het Brooksfeest, maakt dat het feest helemaal compleet,” aldus de organisatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant