Ida Harkink toont haar werk in Natuurpark Kronenkamp. Foto: PR

Ida Harkink toont haar werk in Natuurpark Kronenkamp. Foto: PR

Ida Harkink exposeert in Natuurpark Kronenkamp

Cultuur

NEEDE - Nog tot en met woensdag 3 mei exposeert Ida Harkink haar keramische kunst in Het Filter op het Natuurpark Kronenkamp in Neede. Dat Ida Harkink telkens creatieve uitdagingen zoekt is duidelijk.

In Enschede, waar ze in de zorg werkte, kwam ze op het idee om een cursus getouw weven te volgen. Vele jaren heeft ze op het weefgetouw allerlei stoffen en vloerkleden geweven. Door haar leergierigheid heeft ze vervolgens het werken met wilgentenen omarmd. Niet het mandenvlechten maar veelal het maken van poppen, dieren en andere figuren. Veel mensen zullen haar hierdoor waarschijnlijk kennen van de cursussen die ze, vanuit haar huis in Haarlo, heeft gegeven. Uiteindelijk heeft het werken met wilgentenen zijn tol geëist doordat het te zwaar werd voor met name de handen en polsen.
De uitdaging om allerlei mooie voorwerpen van keramiek te maken kwam op haar pad. Dit heeft nu zijn vruchten afgeworpen doordat zij cursussen heeft gevolgd bij verschillende pottenbakkers en de kans kreeg een pottenbakoven te kopen. De inspiratiebron voor haar werk is de natuur in allerlei facetten. De expositie van haar keramische kunst is elke woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur in Het Filter te bewonderen op het Natuurpark Kronenkamp aan de Kronenkamp 14 in Neede. Veel van deze kunstwerken zijn te koop en kunnen gereserveerd worden. De verkoop is op vrijdagmiddag 5 mei.
Op vrijdagmiddag 14 april van 14.00 tot 16.00 uur laat Ida Harkink in Het Filter zien hoe ze een ijsvogel van keramiek maakt. De inloop is vrij en de toegang is gratis.
Vanaf woensdag 10 mei exposeert de internationaal bekende natuurfotograaf Rob Reijnen uit Neede zijn prachtige foto’s.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo