Afbeelding

Films kijken in februari bij CINEbieb

Cultuur

BERKELLAND – Opnieuw zijn de vrijwilligers van CINEbieb Berkelland er deze maand in geslaagd een afwisselend filmprogramma samen te stellen. Na afloop van de film is het weer mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

In februari zijn de volgende films te bekijken: Op donderdag 2 februari (20.00 uur, de Bibliotheek Neede) wordt de film ‘Pig’ vertoond. In een bos aan de Amerikaanse westkust woont kluizenaar Rob met zijn varken, dat hem helpt truffels te vinden voor de verkoop. Wanneer het beest op een nacht wordt ontvoerd, zet Rob alles op alles om het terug te vinden. Hoe minder je verder weet over Pig, hoe beter, want dit meeslepende indie drama van debuterend regisseur Michael Sarnoski zit vol verrassingen. Een daarvan is hoofdrolspeler Nicolas Cage, die weer eens laat zien wat een goede acteur hij is. Regisseur: Michael Sarnoski Cast: Nicolas Cage, Alex Wolff, Cassandra Violet, Julia Bray en Elijah Ungvary.

Op vrijdag 10 februari vertonen de Borculose CINEbiebvrijwilligers het kostuumdrama ‘Little Women’. Little Women gaat over het leven van de zussen March. Deze vier jonge vrouwen zijn allen vastberaden om hun leven op hun eigen manier te leven en hun dromen na te streven. Laat je met deze film meevoeren naar de negentiende eeuw in dit fijne kostuumdrama. Centraal in deze film staat: zusterschap, liefde en feminisme. Regisseur: Greta Gerwig Cast: Saoirse Ronan, Emma Watson, Timothée Chalamet en Meryl Streep.

Eibergen
In de vestiging in Eibergen is op woensdag 15 februari, om 19.30 uur, de film ‘Men’ te bekijken. Jessie Buckley speelt Harper, een jonge vrouw die een huis in de natuur heeft gehuurd om te herstellen van de recente zelfmoord van haar echtgenoot. Wat een rustgevende vakantiereis moet worden, mondt echter al snel uit in een nachtmerrie. Elke man die Harper in de omgeving tegenkomt heeft exact hetzelfde gezicht (Rory Kinnear in meerdere rollen) en ieder van hen lijkt erop uit te zijn om haar vakantie om zeep te helpen. Wat begint als plagend en kinderachtig gedrag, neemt gaandeweg monsterlijke vormen aan. Wie zijn deze mannen, en wat willen ze van Harper? Regisseur: Alex Garland Cast: Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu, Gayle Rankin, Sarah Twomey, Zak Rothera-Oxley, Sonoya Mizuno.

De filmmaand februari wordt op vrijdag 24 februari (20.00 uur) afgesloten in Ruurlo, alwaar de vrijwilligers de film ‘Man on the Moon’ zullen laten zien, het portret van de veelbesproken, ongrijpbare en dikwijls onbegrijpelijke komiek Andy Kaufman. Hij trad op als stand-upcomedian in clubs, speelde een excentriek personage in de televisieserie Taxi en zou voor zijn vroegtijdige dood ook nog dubieuze faam verwerven als worstelaar (met vrouwelijke tegenstanders). Regisseur Forman (One Flew Over the Cuckoo’s Nest, Amadeus, The People vs Larry Flynt) doet geen pogingen zijn hoofdpersonage - verbluffend, geestig, ontroerend neergezet door Carrey die bij de Oscarnominaties werd genegeerd - psychologisch te duiden. Hij maakte een film in de geest van Kaufman: soms hilarisch, dan weer pijnlijk onleuk, altijd grillig. De titel verwijst naar de gelijknamige song van R.E.M. over Kaufman. Regisseur: Milos Forman Cast: Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti en Vincent Schiavelli.

Reserveren
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete filmprogramma. Wie het totale overzicht van alle films wil zien, kan terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Toegangskaarten voor de films zijn te koop op bovengenoemde website. De toegangsprijs is 6 euro en is inclusief een drankje na afloop. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo