Zestigjarige TOP gaat varen. Foto: Esmee Hilhorst
Zestigjarige TOP gaat varen. Foto: Esmee Hilhorst

Toneelvereniging TOP bestaat zestig jaar en gaat varen met de Bloody Mary

Cultuur

BORCULO - Toneelvereniging TOP bestaat zestig jaar en gaat met de Bloody Mary varen bij Kerkemeijer. Op 10 en 11 februari heeft toneelvereniging TOP haar jaarlijkse uitvoeringen bij Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 in Borculo.

De voorstellingen beginnen om 19.30, de zaal is vanaf 19 uur geopend. Entreeprijzen in de voorverkoop bij Tabak Wijn & Zo, Veemarkt 4 in Borculo zijn: volwassenen 6 euro en kinderen tot 12 jaar 5 euro. Aan de zaal kosten de kaarten voor volwassenen 7,50 en voor kinderen 6 euro.

Men kan ook gebruikmaken van het Top-arrangement, bestaande uit: een driegangenmenu, entreekaart en gereserveerde plaats voor 22,50 euro. Voor dit arrangement is het nodig om vooraf te reserveren, via tel. 0545-271202. 

Op de zaterdagmiddag speelt TOP voor De Zonnebloem. Ook niet-leden van de Zonnebloem zijn welkom. Men dient zich dan aan te melden bij Gerrit Sprokkereef, tel. 06-55940811. De kosten voor deze middagvoorstelling bedragen 12,50 euro (entreekaart en consumpties).
Tevens is er bij alle uitvoeringen een verloting.

 Jubileumstuk
Dit jaar werd als speciaal ‘zestigjarig jubileumstuk’ gekozen voor De Bloody Mary van M. Bakker-Schoon. Ada Bruil-Oltvoort heeft het stuk bewerkt, zodat de jeugdspelers er ook in mee kunnen spelen. Het jeugdtoneel gaat over in het volwassen toneel. Het verhaal speelt zich af om en op het cruiseschip De Bloody Mary.
Kapitein Hein en zijn stuurman Bart hebben hun oude vrachtschip omgebouwd tot cruiseschip en denken op die manier snel rijk te kunnen worden. Ze bieden een driedaagse cruise aan: Napels-Elba-Marseille-Napels. Maar er wordt een verstekeling aan boord gevonden als ze al op volle zee zijn en als ze horen waarom hij gevlucht is, beseffen ze dat ze nergens aan kunnen leggen. En dan de passagiers: Henry Verbeek maakt een snoepreisje met zijn secretaresse, maar zijn vrouw komt ook aan boord! En een pasgetrouwd stel: Peter en zijn preutse vrouw Evelien.

Verder nog enkele passagiers met hun eigenaardigheden. En als dan blijkt dat het schip ook nog lek is, breekt de paniek uit. Het stuk wordt door Ada Bruil geregisseerd en zij heeft assistentie voor de jeugd van Rianne Broshuis en Esmee Hilhorst. Margo te Morsche is de souffleur en Marja en Myrel Raaben verzorgen de grime.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo