Leer boetseren. Foto: Louis Swart

Leer boetseren. Foto: Louis Swart

Leer boetseren bij Kunstkring Ruurlo

Cultuur

RUURLO - Wie creatief is en wil leren boetseren kan deze maand al een basis leggen voor een fantastische hobby die nooit verveelt. In het Atelier van Kunstkring Ruurlo begint op dinsdag 10 januari een cursus van tien lessen onder leiding van Anouk de Groot. In de groep van 11.30 tot 13.30 uur - voor beginners en gevorderden - zijn nog enkele plaatsen vrij.

Beginners maken tijdens deze cursus kennis met de vaardigheden en de verschillende technieken die nodig zijn om stap voor stap de mooiste creaties te scheppen. Gevorderden kunnen gebruik maken van de kennis en de begeleiding van Anouk, wier werk te bewonderen is in Nederlandse en Duitse galeries. Herkenbaar aan de vaak humoristische weergave in keramische beelden van dieren en sprookjesachtige figuren.
Klei is een oeroud materiaal waarmee men op verschillende manieren kan werken. Nadat het werkstuk de eerste keer is gebakken gaat de cursist met glazuren, pigmenten of oxides kleur aanbrengen. Hierna wordt het stuk nog een keer gebakken waardoor het verrassende effect van glazuren zichtbaar wordt.
De cursus boetseren kost 140 euro exclusief materiaal. Aanmelden via de website.


www.kunstkringruurlo.nl/cursussen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant