In de cursusgroepen Portretschilderen, onder leiding van Teodora Ionescu, is nog plaats voor enkele cursisten. Foto: PR
In de cursusgroepen Portretschilderen, onder leiding van Teodora Ionescu, is nog plaats voor enkele cursisten. Foto: PR

Portretschilderen met multi-talent Teodora Ionescu

Cultuur

RUURLO - De cursus Portretschilderen onder leiding van Teodora Ionescu, gaat op woensdag 25 januari weer van start. De cursus vindt plaats in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo. Teodora geeft les aan twee groepen, beginners en gevorderden. In beide groepen is nog plaats voor enkele cursisten.

Teodora Ionescu (Roemenië 1984) studeerde zowel Beeldende Kunst als Theater. Tegenwoordig woont zij in Nederland en is zij op uiteenlopende kunstgebieden actief. De laatste vijf jaar is zij ook kunstdocent. Teodora heeft een geheel eigen stijl. Exposities van haar werk zijn onder meer in Nederland, Duitsland, Portugal, Frankrijk en Roemenië te zien. Naast de verschillende kunstdisciplines als tekenen, video’s maken, schilderen, theater maken, performances en installaties of een mix daarvan beheerst zij het traditionele portretschilderen ook tot in de puntjes en kan zij dit goed overbrengen op cursisten. Meer informatie over Teodora en haar werk is te vinden op haar website: www.teodoraionescu.nl.

In januari gaat Teodora verder met schilderlessen met behulp van gipsmodellen en levende modellen. Niet alleen het schilderen van een portret, maar ook het schilderen van het bovenlijf en de handen komen aan bod. Het mengen van de juiste huidskleur; het toepassen van schaduwen; proporties en nog veel meer komen langs. Teodora geeft iedere cursist de aandacht die hij/zij nodig heeft om vooruit te komen. 

De tien lessen kosten 195 euro, exclusief materiaal; leden van de KunstKring krijgen 4 procent korting. Aanmelden kan via www.kunstkringruurlo.nl/cursussen, maar wacht niet te lang. In de ochtend- en middaggroep zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant