Op zondag 11 december houdt Dick Bekkers open huis in zijn schilderschool. Foto: PR

Op zondag 11 december houdt Dick Bekkers open huis in zijn schilderschool. Foto: PR

‘Iedereen kan leren schilderen’

Cultuur

Open Huis schilderschool Dick Bekkers

HAAKSBERGEN - Dick Bekkers houdt op zondag 11 december open huis in zijn schilderschool aan de Spoorstraat 55 tegenover De Kalter in Haaksbergen. Waar tot enkele jaren geleden op de eerste etage de speelgoedwinkel van Wildenborg zat, heeft hij hier sinds 2019 zowel zijn atelier (waar hij les geeft), als zijn galerie en lijstenmakerij. Het is een prachtige ruimte. Zijn kleurrijke schilderijen in acryl op doek zijn er te bewonderen en ook heeft Dick hier ruime keus voor een op maat gemaakte lijst voor een schilderij of een foto.

Tijdens die Open Huisdag (van 11.30 tot 16 uur) kan vrijblijvend informatie worden gekregen over de schilderlessen die hij al jaren geeft aan enthousiaste hobbyschilders. Is schilderen moeilijk of moet je daar een bijzonder talent voor hebben? “Nee hoor”, zegt Dick, “iedereen kan leren schilderen. Je hoeft niet per se goed te kunnen tekenen. Het begint met een leeg doek en meer dan verf, een kwast en een paletmes heb je er niet bij nodig. En als er echt iets fout gaat, komt er de helpende hand bij, zodat je altijd met een mooi schilderij naar huis gaat.”

Schilderen is bij uitstek een kunstactiviteit waarbij niets moet en dat werkt heel ontspannend. “Creatief bezig zijn is een uitstekende manier om je hoofd leeg te maken. Want als je je focust op je doek, geeft dat een heerlijk gevoel. Vooral omdat je iets ziet ontstaan dat jij helemaal zelf hebt gemaakt.”
Dick Bekkers geeft de lessen in zijn atelier in kleine groepen, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Een seizoen bestaat uit 20 lessen en de lessen vinden om de twee weken plaats. Er zijn nog enkele vrije plaatsen beschikbaar. Tijdens de Open Huisdag is een aantal cursisten aan het werk, zodat bezoekers een indruk kunnen krijgen en ook vragen kunnen stellen. De galerie met schilderijen van Dick is uiteraard ook te bekijken, evenals de talloze mogelijkheden die de lijstenmakerij biedt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo