Eindelijk. Na drie jaar stond Jong Gelre Ruurlo vrijdag en zaterdag weer met veel enthousiasme op de toneelplanken bij café-restaurant De Keizerskroon met een revue. Foto: Jan Hendriksen,

Eindelijk. Na drie jaar stond Jong Gelre Ruurlo vrijdag en zaterdag weer met veel enthousiasme op de toneelplanken bij café-restaurant De Keizerskroon met een revue. Foto: Jan Hendriksen, 

Jongeren van Jong Gelre beleven veel plezier aan revue ‘Beter een goede buur dan een verre zoon’

Cultuur

RUURLO – Ze waren na afloop trots. Super trots zelfs. En dat mochten ze ook zijn. Want na de teleurstellingen in de afgelopen twee jaar, doordat corona roet in het eten gooide, straalden ze afgelopen weekeinde van plezier op de toneelplanken. En ook na afloop van de revue Beter een goede buur dan een verre zoon glunderden ze nog steeds, regisseuse Britt Nieuwenhave en de jongens en meiden van jongerenvereniging Jong Gelre Ruurlo. 

Door Jan Hendriksen

Jong Gelre Ruurlo stond vrijdag en zaterdag weer met veel enthousiasme op de planken bij café-restaurant De Keizerskroon, met een revue. Toen het doek vrijdagavond voor de eerste van drie voorstellingen openging waren er bekende gezichten op het podium te zien. Maar ook veel nieuwe gezichten. “Mede dankzij deze verse nieuwe jonge inbreng vanuit de decorploeg, spelersgroep en danseressen hebben we weer een revue kunnen brengen”, zo liet medeschrijver, speler en bestuurslid Merijn Weenk na afloop weten.
Het was vorig jaar erg zuur voor de jongeren toen op het allerlaatste moment de voorstellingen van de revue ‘Reuring in de brouwerij’ voor het tweede achtereenvolgend jaar moest worden gecanceld vanwege de verscherpte coronamaatregelen, die net voor de uitvoeringen werden afgekondigd. Met de revue van vorig jaar waren de Ruurlose jongeren, na twee jaar tevergeefs repeteren, eigenlijk wel een beetje klaar.
Daarom werd er begin dit jaar een nieuw script voor de revue geschreven met als titel ‘Beter een goede buur dan een verre zoon’. In de revue speelde Herman (Luuk Wezinkhof), een typische vrijgezel die nog bij zijn ‘geliefde’ moeder Gerritje (Gwen Meerbeek) woonde, die weg wilde. Weg uit Nederland. Maar daar was geld voor nodig en dat had hij niet, want hij was te lui om te werken. Toch hield dat Herman niet tegen. Hij had immers zijn moeder toch? En haar auto... Hij bedacht een plannetje en vertrok zonder weet van zijn moeder naar Tenerife door de auto van haar achter haar rug om te verkopen.
Hierdoor namen de levens van Herman en zijn moeder een onverwachte wending. Zij dacht dat Herman was verongelukt met de auto, die hij dus had verkocht. Gerritje werd een dagje ouder en het gemis van haar zoon viel haar zwaar. Ze vertrok naar ‘bejaardenhuis De Bundeling’ op aanraden van haar vriendin Mientje (Anouk Goessens), die er al woonde en hier ontmoette ze haar nieuwe bejaardenhuis-buren Willem (Merijn Weenk) en Kees (Tom Bretveld). Samen met haar zus Riet (Marlou Leusink) bloeide ze weer helemaal op. Zeker nadat ze aantal wensen had vervuld van haar ‘bucket list’. Maar toen haar vriendin, bejaardenhuis buren en zus zonder haar op Tenerife Herman tegenkwamen werd ze uiteindelijk weer met hem verenigd.
Vermeldenswaardig is tot slot de prachtige kwalitatieve inbreng van de twee zangeressen Floor Evers en Miranda Klein Ovink aan de revue. Het tweetal stond jammer genoeg voor de allerlaatste keer op het podium voor Jong Gelre Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant