Expositie Kunst in de Kinderschoenen in het teken van naïeve kunst. Foto: PR
Expositie Kunst in de Kinderschoenen in het teken van naïeve kunst. Foto: PR

Expositie Kunst in de Kinderschoenen

Cultuur

RUURLO - De expositie van Kunst in de Kinderschoenen wordt vrijdag 25 november geopend in de grote zaal van het Kulturhus Ruurlo. De opening vindt om 13.30 uur plaats. Belangstellenden zijn welkom om de opening bij te wonen.

Sinds 2006 organiseert de KunstKring ieder jaar het bijzondere project Kunst in de Kinderschoenen. Twintig enthousiaste vrijwilligers van de KunstKring hebben creatieve lessen voorbereid voor leerlingen van groep 7 van de Ruurlose basisscholen. Het thema is naïeve kunst. Dit thema is gekozen omdat het belangrijk is dat kinderen net als in naïeve kunst vrij zijn om hun eigen verhaal te vertellen en hun fantasie de vrije loop te laten.

De vrijwilligers die de kinderen begeleiden hebben een achtergrond als docent in een beeldend vak, zijn kunstenaar, of hebben affiniteit met kunst. De missie van onze vrijwilligers is om kinderen op een onbevangen manier kennis te laten maken met kunst. Ze te laten zien en ervaren dat ‘kunst’ niet moeilijk of ver weg is, maar leuk en uitdagend. Dat kunstenaars vaak net even anders denken en daardoor mooie en onverwachte dingen creëren. En dat kinderen zelf ook mooie en onverwachte dingen kunnen maken.

Culturije (voorheen Muziek- en Kunstwijs) heeft gezorgd voor een lesbrief voor de docenten. Daarin wordt de kunststroming naïeve kunst helder uitgelegd. Met deze lesbrief kunnen de leerkrachten een voorbereidende les geven. Na de herfstvakantie komen de leerlingen naar het Kulturhus om in kleine groepen te kleien, schilderen, linoleumsnedes te maken en te werken met herbruikbaar en natuurlijk materiaal. Ook is er dit jaar een groep kinderen die een toneelstuk gaat opvoeren. Die voorstelling is te zien op vrijdag 25 november vanaf 13.30 uur. Maar wie op die dag niet kan is, heeft de mogelijkheid om de expositie op werkdagen te bekijken, van 9.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant