Theater Onder de Molen is een klein, intiem theater met een goede akoestiek in de Lindesche Molen. Foto: PR

Theater Onder de Molen is een klein, intiem theater met een goede akoestiek in de Lindesche Molen. Foto: PR

Theater Onder de Molen in Linde steeds geliefder onder Ruurloërs

Cultuur

VORDEN/RUURLO – Op een unieke plek tussen bossen, graslanden en maïsvelden vindt men in de driehoek tussen Vorden, Ruurlo en Hengelo in buurtschap Linde het Theater Onder de Molen. Een intiem theater in de Lindesche Molen met een goede akoestiek dat met grote regelmaat voorstellingen van een grote diversiteit aan artiesten en genres aanbiedt. Ook steeds meer Ruurloërs weten dit gezellige kleine theater te vinden. Zo jubileren de twee Ruurlose koren, te weten kinderkoor Sing a Song en vocal group @Seven er komend weekeinde met drie jubileumvoorstellingen.

Door Jan Hendriksen

De programmering voor Theater Onder de Molen wordt verzorgd door de Vordenaren Joop en Simone Boerstoel. Het muzikale echtpaar is momenteel druk in de weer om de laatste hand te leggen aan het programma voor de eerste helft van 2023. Het uitgebreide najaarsprogramma 2022 dat eind augustus is gestart omvat acht voorstellingen. En daarbij is geprobeerd om ook een wat jonger publiek aan het theater te verbinden. “We trekken gemiddeld een publiek wat van oudere leeftijd is. En dat is prima. Maar voor een wat jonger publiek is Theater Onder de Molen nog een onbekende locatie en fenomeen. Daar willen we verandering in brengen. Daarom hebben we bijvoorbeeld eind oktober Comedy Tunes, 4 stand-up comedians, naar Linde gehaald”, zo verklaart Peter Tesselaar, de Ruurlose voorzitter van het theater.
Programmeurs Joop en Simone Boerstoel krijgen vanuit het bestuur van het Theater Onder de Molen jaarlijks een financieel budget waarvoor zij het jaar rond een programmering moeten samenstellen. Die bestaat vanaf september tot en met mei gemiddeld uit twee voorstellingen per maand. Veelal op vrijdagavond en op zondagmiddag. Daarnaast is er een zomercarrousel waar ook op elke woensdagavond in juli en augustus een voorstelling is, vaak verzorgd door regionaal talent.

Trots
Joop en Simone Boerstoel krijgen bijna dagelijks voorstellingen aangeboden van allerlei impresariaten van artiesten. Peter Tesselaar: “Joop en Simone hebben hun eigen netwerk maar ze maken ook gebruik van die impresariaten. We proberen een zo breed mogelijk programma aan te bieden waarbij we ernaar streven dat de toegangsprijs niet hoger is dan 17,50 euro (inclusief een kop koffie met molenkoek). Door hun connecties in de muziekwereld kunnen zij soms rechtstreeks contacten met artiesten leggen. Zo was onlangs bijvoorbeeld het Edwin Rutten kwartet in het theater te zien en te horen. Een heel goede en professionele voorstelling. Daar waren we best trots op.”

Vrijwilligers
Theater Onder de Molen wordt geheel gerund door vrijwilligers. Naast Joop en Simone Boerstoel als programmeurs zijn dit de bestuursleden van Stichting Lindesche Molen onder aanvoering van voorzitter Peter Tesselaar uit Ruurlo, Bert Vrieler- PR en media. Dertien gastvrouwen onder leiding van coördinator Jenny Kuiper zorgen beurtelings tijdens de voorstellingen voor de ontvangst en catering. Het team van licht, beeld en geluid onder leiding van Theo Groot Nuelend verleent ook pro deo medewerking.
“Zonder hen zouden we het theater niet kunnen runnen. Een enthousiast team van vrijwilligers, die het theater draaiende houden en allemaal theater- en muziekliefhebbers zijn. De Lindesche Molen is in eigendom van de familie Ruiterkamp. Die geeft ons in samenspraak alle ruimte om van het prachtige theater in de molen gebruik maken. We hebben periodiek overleg en alles gebeurt in goede harmonie. En dat is een zeer groot voorrecht. Waar we ook trots op zijn is dat Sven voor Ogen uit Ruurlo met ingang van 1 januari 2023 ons theater financieel gaat ondersteunen zodat de continuïteit ook voor de wat langere termijn wordt geholpen. Het spreekt vanzelf dat we daar ook heel blij mee zijn”, aldus Peter Tesselaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant