Govert Schilling. Foto: Vera Vandervesse
Govert Schilling. Foto: Vera Vandervesse

Lezing Doelwit aarde

Cultuur

Govert Schilling te gast in Kulturhus

RUURLO – Wetenschapsjournalist Govert Schilling geeft vrijdag 21 oktober een lezing met de titel ‘Doelwit aarde!’ met de subtitel ‘Kosmische projectielen op ramkoers met onze planeet’. De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de grote zaal van het Kulturhus, Nieuweweg 5 in Ruurlo.

Zesenzestigmiljoen jaar geleden sloeg een kosmisch rotsblok in op de aarde met desastreuze gevolgen. Die catastrofale inslag leidde tot het uitsterven van vele diersoorten, waaronder de dinosauriërs. Hoe groot is de kans dat er binnenkort weer zo’n projectiel onze kant op komt? En wat kunnen we ertegen doen als we zo’n krachtpatser signaleren? Over deze vragen buigt sterrenkundeschrijver Govert Schilling zich in zijn lezing Doelwit aarde.
Hij vertelt ook over meteorieten, inslagkraters en de manier waarop sterrenkundigen jacht maken op potentiële onheilsbrengers. En over de nieuwste ontdekkingen. Hij brengt zijn kennis over op een meeslepende en enthousiaste manier, maar zijn verhaal is ook voor de leek heel goed te begrijpen.
Govert Schilling is wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Sommige zijn vertaald in het Engels, Duits en Chinees.
Over de ontwikkelingen in de astronomie geeft hij regelmatig op radio, maar ook op televisie toelichtingen. Voor zijn werk op het gebied van de popularisering van de sterrenkunde ontving Govert Schilling diverse prijzen en onderscheidingen waaronder de Simon Stevin-kijker van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, samen met astronaut Wubbo Ockels (1989). In 2007 werd een planetoïde naar hem vernoemd door de Internationale Astronomische Unie. In Ruurlo staat hij bekend om zijn levendige en heldere uiteenzettingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit