Directeur-bestuurder Martien Louwers en pandeigenaar Eric Ebbekink ondertekenden afgelopen vrijdag het huurcontract. Foto: PR
Directeur-bestuurder Martien Louwers en pandeigenaar Eric Ebbekink ondertekenden afgelopen vrijdag het huurcontract. Foto: PR

Bibliotheek Borculo vindt geschikte tussenoplossing aan Muraltplein

Cultuur

BORCULO - De Borculose vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek verhuist eind van dit jaar naar het centrum van het historische stadje. Afgelopen vrijdag heeft directeur-bestuurder Martien Louwers van de Bibliotheek Oost-Achterhoek het huurcontract van Muraltplein 44 getekend. 

Deze locatie is een tijdelijke oplossing voor de huisvesting van de bibliotheek. Per 1 januari 2023 moet de Bibliotheek Borculo het pand aan de Hoflaan verlaten, in verband met de woningbouwplannen van de Stichting Twickel, de huidige eigenaar van ‘Het Hof’. De Bibliotheek Oost-Achterhoek is al lange tijd op zoek naar een alternatief voor de Hoflaan. “Muraltstraat 44 is een tijdelijke oplossing”, aldus Louwers. “We vestigen daar de bibliotheek in het souterrain. Gelukkig heeft het pand op straathoogte een mooie ingang, met veel ramen, zodat we duidelijk kunnen laten zien aan de Borculose bevolking waar hun bibliotheek te vinden is. Het souterrain is bereikbaar met een trap en er is een liftvoorziening, waardoor ook mindervaliden ons kunnen bezoeken.”
Martien Louwers is blij met deze tijdelijke oplossing. “Gelukkig kunnen we onze dienstverlening in Borculo voortzetten in dit pand, dat ook nog eens centraal in Borculo ligt. Wel blijven we in gesprek met gemeente Berkelland over de permanente vestiging van de Borculose bibliotheek in het gemeentehuis.”
Bibliotheek Borculo gaat in december verhuizen naar de Muraltplein en hoopt begin januari haar deuren weer te kunnen openen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo