Het bestuur en commissieleden van Stichting Volksfeest Veldhoek die een uitgebreid programma heef samengesteld in het kader van het uitgestelde honderd jarig bestaan van het Veldhoekfeest. Foto: PR

Het bestuur en commissieleden van Stichting Volksfeest Veldhoek die een uitgebreid programma heef samengesteld in het kader van het uitgestelde honderd jarig bestaan van het Veldhoekfeest. Foto: PR

Veldhoek viert alsnog eeuwfeest van Veldhoeksfeest

Cultuur

Voor het eerste geen twee maar drie dagen feest

Door Jan Hendriksen

VELDHOEK – Eindelijk is het zover. Buurtschap Veldhoek viert van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september het uitgestelde honderdjarig bestaan van het Veldhoeksfeest. In het kader van dit eeuwfeest viert de buurtschap voor het eerst in haar geschiedenis niet twee maar zelfs drie dagen feest.

In 2020 kon Stichting Volksfeest Veldhoek in verband met corona het honderdjarig bestaan van het feest niet organiseren en vorig jaar maar één dag. Deze was erg gezellig en heeft het bestuur van de stichting nieuwe ideeën gegeven. Maar dit jaar dan toch eindelijk het jubileumfeest. Wat begon als een feest op het schoolplein onder het fietsenhok van de in 2013 opgeheven christelijke basisschool Veldhoek is uitgegroeid naar wat het nu is. De vertrouwde opstelling van de feesttent en de kermisattracties bij ‘t Verenigingsgebouw aan de Kapersweg die men inmiddels decennia lang kent. De start op zaterdag met de optocht, het vogelschieten en de volksspelen. Maar ook ieder jaar weer verrassend, bijvoorbeeld met de medewerking van Toneelgroep Veldhoek die de lat dit jaar weer wat hoger heeft gelegd en natuurlijk de Stichting Jong & Actief die altijd zorgt voor het kinderfeest. Om het honderdjarig jubileum een extra feestelijk tintje te geven wordt er zondag 25 september een familiedag georganiseerd met onder meer optredens van De Berkelzangers en De Paloma’s, het keizerschieten voor alle oud-koningen en diverse kinderactiviteiten zoals bungeejumping, racesimulators, een ballonnendame en voor de kinderen wafels bakken en versieren.

Programma
Het Veldhoeksfeest 2022 wordt vrijdag 23 september om 19.30 uur geopend met het blijspel ‘Als dat maar goed gaat’ van Toneelgroep Veldhoek onder leiding van regisseur Ingrid Sweers. Na afloop van het blijspel zorgt Freeline voor de muziek.
Zaterdag 24 september start om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van Eetcafé De Veldhoek de optocht naar het feestterrein aan de Kapersweg waar aansluitend om 12.30 uur de prijsuitreiking van de optocht plaatsvindt. Daarna begint het vogelschieten en vogelgooien. Erika Groot Wassink zal de titel van vorig jaar bij het vogelschieten en Maaike Enzerink bij het vogelgooien verdedigen. Om 13.30 uur starten de kinderactiviteiten en de volksspelen voor de volwassenen. Vanaf 17.00 uur kunnen de voetjes van de vloer in de feesttent waar tot 21.00 uur het ‘feest’ is met de band Kaliber.
Zondag 25 september treedt vanaf 12.45 uur het mannenkoor De Berkelzangers uit Borculo en van 16.30 tot 21.00 uur De Paloma’s op. Om 13.30 uur begint op de slotdag het keizerschieten voor alle oud-koningen van het Veldhoeksfeest en om 13.00 tot 18.00 uur de diverse kinderactiviteiten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo