Qua personages vindt men een breed scala aan Disneyfiguren. Foto: PR

Qua personages vindt men een breed scala aan Disneyfiguren. Foto: PR

Coulissenhof introduceert nieuwe straatversiering

Cultuur

RUURLO – Na een jaar afwezigheid zijn voor het overgrote deel de Ruurlose straten weer sfeervol versierd in het kader van de Septemberfeesten. Vanaf donderdagavond tot en met zondagavond is de bijna zeventien kilometer lange route weer uitgepijld door de Verlichtingscommissie van Oranjevereniging Ruurlo. Enkele straten hebben hun straatversiering vernieuwd of uitgebreid zoals onder meer buurtvereniging de Coulissenhof en de Constantijnlaan. Nieuw aan de route toegevoegd is de Fürstenauerstraat  Donderdagavond maakt de jury een rondgang om de straten te beoordelen. Vrijdag tijdens de Oranje Bedrijvenborrel wordt de prijswinnaar(s) van de Klus Wijs Stratenprijs 2022 bekendgemaakt.

Door Jan Hendriksen en Luuk Rouwhorst

De afgelopen twee jaar heeft de Coulissenhof in Ruurlo gewerkt aan een nieuwe straatversiering. Sinds het begin van de buurt, in 2010, was de versiering in de straten Kremerskamp, Paardenbloem, De Kremer en de Weide in het thema van Mario Kart. Deze versiering is destijds door de jongeren gedurende de opleveringen van hun huizen gemaakt in het laatste, nog leegstaande huis. Nu tien jaar later staan de afdrukken van de potten verf nog in de vensterbanken van dit huis en is de Brinklaan helemaal volgebouwd, maar destijds was dit de ‘starterswijk’ op het nieuwbouwplan Ruurlo. Na ruim tien jaar tijd zijn bijna alle jongeren doorgeschoven naar anderen huizen en is ook de straatversiering nodig toe aan vervanging. Maar de buurtoudsten wilden wel graag een stukje nostalgie in de buurt behouden, zo ontstond het idee om de Disney klassiekers te maken. Met figuren als Donald Duck en Pluto, maar ook Simba of nog recenter Elsa en Pumbaa.

Na het op maat zagen van de borden, door een handige buurman in zijn loods was de volgende stap het in de grondverf zetten. Toen kwam het precieze werk, namelijk met de hand alle schetsen op de borden zetten. Een hele klus, als maar liefst dertig personages tot in detail met de hand uitgetekend moeten worden. Toen was het zaak om de borden stuk voor stuk in te kleuren, aan elk detail is gedacht. Gelukkig had de buurt de beschikking over enkele echte kunstenaars. De afgelopen drie maanden is er bijna elke avond in de buurttent geschilderd, want anno nu staat er geen huis meer leeg om de borden uit te stallen.
Het vastschroeven van de borden op de palen, gebeurde afgelopen zondag en was met een flink aantal mannen zo geregeld. Daarna werd er samen Formule 1 gekeken onder het genot van een biertje, gevolgd door een gezellige buurt-barbecue.

De verlichtingsroute is te bekijken vanaf donderdag 8 september tot en met zondag 11 september. De Coulissenhof is een must om even te bewonderen.

De afgelopen twee jaar heeft de Coulissenhof in Ruurlo gewerkt aan een nieuwe straatversiering. Foto's PR.
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant