Door de relatief korte voorbereidingstijd en hogere bouwkosten lukt het de wagenbouwgroepen dit jaar volgens Oranjevereniging Ruurlo niet om een kwalitatief goede optocht neer te zetten. Foto: PR.

Door de relatief korte voorbereidingstijd en hogere bouwkosten lukt het de wagenbouwgroepen dit jaar volgens Oranjevereniging Ruurlo niet om een kwalitatief goede optocht neer te zetten. Foto: PR.

Septemberfeest Ruurlo dit jaar met Reurle Live en vuurwerkshow, maar zonder allegorische optocht

Cultuur

RUURLO – De organisatie van de Ruurlose Septemberfeesten 2022 staat volop in de steigers. De gezamenlijke horeca (Stichting De Weide), Stichting Kermis Ruurlo en Oranjevereniging Ruurlo hebben het fantastisch Septemberfeest van 2019 nog in het achterhoofd en men heeft er weer zin in. Op naar de zestigste editie van ‘Reurle Neugt Oe’.

Na vier jaar afwezigheid kan men op donderdagavond 8 september weer gaan genieten van Reurle Live met het programma ‘The best of ...’. Op vrijdagavond 9 september om 21.15 uur trakteren de organisatoren de Ruurlose gemeenschap op een grandioze vuurwerkshow. “In 2020 konden wij door corona ons 75-jarig jubileum van Oranjevereniging Ruurlo niet vieren en omdat het dit jaar zestig jaar ‘Reurle Neugt Oe’ is, leek ons dit het gepaste moment. En natuurlijk hebben we in 2019 een mooie traditie in ere hersteld, door de kermis terug te brengen naar de Blikmansweide”, aldus voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo.

Geen allegorische optocht
Het Septemberfeest Ruurlo zal het dit jaar nog zonder een allegorische optocht moeten doen. Door de relatief korte voorbereidingstijd en hogere bouwkosten lukt het niet om een kwalitatief goede optocht neer te zetten. Voorzitter Peter ten Berge van de Optochtcommissie van Oranjevereniging Ruurlo: “We hebben onlangs alle groepen uit 2019 gesproken, maar helaas kunnen dit jaar maar vijf van de twaalf wagenbouwgroepen deelnemen. We hebben met hen oplossingsgericht naar alternatieven gekeken die voor volgend jaar zeker mogelijkheden bieden. Daarnaast zien we ook dat menig muziekkorps niet meer in optochten meeloopt. Gelukkig hebben veel van de oud-deelnemers genoemd volop in te willen zetten op 2023. We gaan er dan ook vanuit dat we volgend jaar de Ruurlose bevolking een mooie allegorische optocht kunnen bieden.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo