Organist Floris van Gils, te beluisteren in de Dorpskerk. Foto: PR

Organist Floris van Gils, te beluisteren in de Dorpskerk. Foto: PR 

Orgelconcert in de Dorpskerk

Cultuur

RUURLO - Organist Floris van Gils geeft zaterdag 23 juli van 14.00 tot 15.00 uur een concert in de Dorpskerk van Ruurlo. De kerkdeuren staan vanaf 13.30 uur open.

Floris van Gils (1996) is musicus en theoloog. Als organist is hij verbonden aan de Ste. Gertrudiskathedraal te Utrecht, de bisschopskerk van het oud-katholieke Aartsbisdom Utrecht. Floris van Gils werkt als cantor bij de Protestantse Gemeente Zeewolde en de Dorpskerk van Nigtevecht. In zijn woonplaats Nijkerk is hij onder meer betrokken bij NijKerkmuziek met doordeweekse avondgebeden in kerken in Nijkerk.
Al vanaf jonge leeftijd ontving Floris orgelles van Paul Kieviet. Hij vervolgde zijn studie bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij zijn bachelor en master behaalde. Ook studeerde hij kerkmuziek aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Hij behaalde zijn bachelor Theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit en de Vrije Universiteit te Amsterdam.
In de Dorpskerk speelt Floris van Gils zaterdag onder meer de Pastorale van Johann Sebastian Bach, Psalm 23 (Variatio I, II en III) van Jan Pieterszoon Sweelinck, Variationen über ‘Ah, vous dirai-je, maman’ van Johann Christoph Bach en Thema met variaties van Hendrik Andriessen.
Dit orgelconcert maakt deel uit van de Open Kerk. Deze zomer is er elke zaterdagmiddag een concert of een expositie in de Dorpskerk. De entree is gratis, maar er wordt wel om een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Historische Vereniging ‘Old Reurle’ heeft in de Dorpskerk een expositie ingericht. Die is zaterdag ook te bezichtigen. De Dorpskerk is tot 16.30 uur geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant