Hans van Haeften geeft op 2 juli een orgelconcert in de Dorpskerk. Foto: PR.
Hans van Haeften geeft op 2 juli een orgelconcert in de Dorpskerk. Foto: PR.

Muziek en expositie in Ruurlose Dorpskerk

Cultuur

RUURLO - In de maanden juli en augustus is er weer Open Kerk in de Dorpskerk van Ruurlo. De deuren van de Protestantse Gemeente Ruurlo staan dan elke zaterdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur open. Dan is er prachtige muziek en een interessante expositie.

Iedereen is welkom in de Dorpskerk. Natuurlijk is er elke zaterdag ruimte voor onderlinge ontmoeting en goede gesprekken. Ook kunnen bezoekers zich even terugtrekken in de Stiltehoek en daar een kaarsje branden.
Op zaterdag 2 juli is er om 14.00 uur een orgelconcert door Hans van Haeften. Hij is als cantor-organist werkzaam bij de Vredeskerk in Nijkerk. Hij concerteerde onder andere in het Orgelpark in Amsterdam, de Willibrordkerk in Utrecht en de Laurenskerk in Rotterdam. In 2020 kwam zijn orgel-cd ‘Variaties’ uit. Ook is hij al sinds 2017 actief met zijn website liedboekvoorspelen.nl. Meer informatie over Van Haeften is te vinden op onderstaande website.

Koor @Seven
Op zaterdag 9 juli is er om 13.30 uur een concert door het koor @Seven uit Ruurlo. Het koor omschrijft zichzelf als ‘een frisse, ambitieuze groep jonge dames die met harmonie, muzikaliteit en enthousiasme meerstemmig zingt’. Op 9 juli brengen zij liederen als ‘Mag ik bij jou’, ‘Fight Song’ en ‘Let the river in’. Er wordt nog veel meer gezongen, maar die nummers houdt het koor nog even geheim. Het concert duurt ongeveer een uur.

Expositie
Op 16, 23 en 30 juli is er een expositie die wordt ingericht door de Historische Vereniging ‘Old Reurle’. Onder de titel ‘Ruurlo in woord en beeld’ biedt deze expositie de bezoeker een mooie en bijzonder interessante reis door Ruurlo en omgeving. Bezoek aan de Open Kerk is gratis. Bij de concerten wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld als bijdrage in de kosten.


www.hansvanhaeften.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo