Bezoeker Van Abeelen in de Dorpskerk bij het schilderij ‘Loslaten’ van Siobhán Kaufman. Foto: Rob Weeber
Bezoeker Van Abeelen in de Dorpskerk bij het schilderij ‘Loslaten’ van Siobhán Kaufman. Foto: Rob Weeber

Good Looking in Ruurlo ‘Je komt niet uitgekeken’

Cultuur

RUURLO – De titel is slechts een van de vele positieve en achtergelaten reacties op het bezoek aan de portretexpositie ‘Good Looking in Ruurlo’. De woorden ‘fantastisch’, ‘prachtig’ en ‘knap’ vormen een rode draad en geven de hoge mate van waardering aan voor het diverse werk van de portretkunstenaars.

Door Rob Weeber

Ook de vrijwilligers die de bezoekers ontvangen gedurende de openingstijden bevestigen de bewondering van het publiek. “Sommigen vinden de portretten beter dan een foto”, aldus Margret. “Ze verlaten de tentoonstelling enthousiaster dan toen ze aankwamen.” Haar eigen favoriet is het schilderij ‘The weight of the world, the world awaits’ van Bas Nijenhuis. “Het is altijd lastig te zeggen welk schilderij je thuis zou willen hebben hangen, maar dit is er beslist een van.”

De eerste bezoekers vrijdag aan De Smidse waren de heer en mevrouw Verhoef uit Sleewijk (NB). Ze zagen de informatie op de camping in Vorden waar ze verblijven. “Het is ontzettend knap dat het allemaal met de hand gemaakt is, sommigen lijken zelfs een foto”, aldus het echtpaar. Hun favoriet is het zeer realistische portret van Yvonne Melchers. “Vooral de handen zijn zeer gedetailleerd.”
In de Dorpskerk zaten vrijdag vrijwilligers Fenna en Marianne. Hoewel het aanbod in de kerk een kleine selectie is van de totale expositie, is de belangstelling voor ieder werk niet minder. “Veel mensen blijven bij het portret van Siobhán Kaufman staan”, aldus Fenna. “Mensen herkennen het van de tv-serie Portret Rembrandt, waar ze tweede werd.” Het echtpaar Van Abeelen uit Liempde (NB) is op de fiets onderweg door Nederland en geniet naar eigen zeggen van al het mooist dat ons land te bieden heeft. “We hebben Berkelland en omgeving ontdekt door Belgische tv-opnames over Nederland. Het is hier zo mooi.” Mevrouw Van Abeelen schildert zelf ook, maar kan naar eigen zeggen niet tippen aan al het werk dat er te zien is. “Het is allemaal zo knap gemaakt, we genieten van ieder werk.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant