De PIGPUB tijdens PIGPOP 2019. Foto: Koolmees Photography
De PIGPUB tijdens PIGPOP 2019. Foto: Koolmees Photography

Tiende editie PIGPOP

Cultuur

BELTRUM - “Heel officieel is het de tiende keer dat het doorgaat, maar omdat het tijdsbestek waarin we alles moesten organiseren te kort was, zien we PIGPOP 2022 op 21 en 22 mei niet als onze jubileumeditie. Dat willen we volgend jaar groots aanpakken. We houden het concept aan zoals iedereen gewend is, maar iets bescheidener.” Luc Nijhuis, voorzitter van PIGPOP, het festival op het terrein Halfweg tussen Groenlo en Beltrum dat sinds de oprichting een geheel eigen plaats inneemt in het festivallandschap in de Achterhoek. Zeer origineel, van opzet tot en met invulling.

Door Henri Walterbos

Noemen de organisatoren de editie van dit jaar zelf ‘Light edition’, de Beltrumse mannen en vrouwen hebben een programma waarin niets aan een ‘light edition’ doet denken. In Beltrum is men niet van half werk. “We wilden het voor iedereen behapbaar houden,” gaat Nijhuis verder. “We hebben twee tenten. Het Danspaleis, een dancetent met DJ’s en de PIGPUB waar zaterdag vier bands optreden, waaronder een beginnend bandje. Die willen we altijd graag een kans geven op PIGPOP. Dat is deze keer The Watchtower, bestaande uit zes jonge vrienden uit onder meer Beltrum en Groenlo. De band is zelf razend enthousiast dat ze op PIGPOP mogen spelen.” The Watchtower bestaat uit Bella ten Have (zang), Vince Brummelaar (gitaar), Jordy Koster (gitaar), Tjalle Berentsen (bas), Mik Bosch (drums) en Reinder Rouwhorst (toetsen). Ze delen met elkaar de liefde voor rockmuziek van onder andere The Police, Anouk, Black Sabbath en Queen. Daarnaast Stones-Sessions, een coverband van The Rolling Stones en Cash the tribute, een coverband met repertoire van ‘the man in black’, Johnny Cash. Echt dampen en stampen wordt het met Vol Gas, bestaande uit muzikanten uit de Achterhoek en Salland ‘die olderwets høken met nummers van Normaal en Jovink onder meer,’ aldus Nijhuis.

Danstent
In het Danspaleis DJ Bjerne met de lekkerste house- en dance platen, Barry Fest, meerdere malen verkozen als populairste Party DJ bij de Party Awards, Altied Larstig & Rob Gasd’rop, ‘Twee jongens die er in een uur tijd groot feest van maken. Dat gaat van links naar rechts.’ “We hebben ook nog een klein buitenpodium, in de buurt van de speciaalbierbar, met sfeermuziek van akoestisch duo Mart en Tim uit Harreveld.” Kaarten voor de zaterdagavond kunnen besteld worden via PIGPOP.nl

Zondag
“Op zondag is alleen de Dancetent open, die dan dienst doet als megakroeg, waar we een grote pubquiz organiseren ‘s middags. Aansluitend de Pianoco’s als muzikale act, een Pianohouse-achtige formule. Je hoeft niet per se mee te doen aan de pubquiz. Je kunt er ook voor de gezelligheid naar toe gaan en van de sfeer genieten.” Deelnemen aan de pubquiz kan doormiddel van opgave via de website. Teams mogen uit maximaal 6 personen bestaan, individueel meedoen kan ook. De entree is gratis deze dag.

Kidsmiddag 
De zondagmiddag is tevens de kidsmiddag, met hun eigen Biggenparadijs, een succesformule sinds de eerste editie. Sfeermuziek wordt deze middag verzorgd door Duo Aroma uit Groenlo en Eibergen. Nijhuis en de zijnen zien er naar uit. “We zijn blij dat we weer kunnen en mogen organiseren en hopen de basis en sfeer van PIGPOP vast te kunnen houden. Deze editie is een mooie opstap naar het grote jubileumfeest volgend jaar. We mogen ons gelukkig prijzen dat we nog steeds over voldoende vrijwilligers kunnen beschikken. Dat is wel kenmerkend voor Beltrum natuurlijk. Mensen staan direct weer klaar om te helpen. Meestal beginnen we na de Beltrumse kermis, nu pas na carnaval voor de eerste keer bij elkaar.”


PIGPOP.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo