Fesch'n Rock; voor velen zijn zij beter bekend als Rita und Andreas ‘die Stimmen aus dem Zillertal. Foto: PR
Fesch'n Rock; voor velen zijn zij beter bekend als Rita und Andreas ‘die Stimmen aus dem Zillertal. Foto: PR

‘Frühlingsfest der Volksmusik bij de Brouwer’

Cultuur

Agnes van den Berg en Jeroen Hagen nemen stokje over van (schoon)ouders

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Na drie succesvolle edities van het ‘Frühlingsfest der Volksmusik bij de Brouwer’ organiseren Agnes van den Berg en Jeroen Hagen de vierde editie van dit festijn bij boerderij De Brouwer aan de Höfteweg 8 in Ruurlo. Op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei, met medewerking van Fesch’n Rock, het Brook Duo en H&A.

Agnes van den Berg en Jeroen Hagen hebben dit jaar het organisatiestokje van het ‘Frühlingsfest der Volksmusik bij de Brouwer’ van hun (schoon)ouders Henk en Truus van den Berg overgenomen. “Na twee jaar pakken wij de draad weer op. Henk (73) en Truus (71) van den Berg zullen zeker nog aanwezig zijn en nadrukkelijk over onze schouders mee kijken en nog wel meehelpen. Wij zijn net als Henk en Truus ook grote liefhebbers van de Oostenrijkse volksmuziek”, zo verklaren Agnes van den Berg (44) en Jeroen Hagen (45). Henk en Truus van den Berg zijn al tientallen jaren grote fans van Tiroler muziek en hebben door de hun bijna jaarlijkse bezoeken aan muziekfestivals in Oostenrijk persoonlijke contacten opgebouwd met diverse muzikanten uit de genre van de volksmuziek. Het ‘Frühlingsfest der Volksmusik bij de Brouwer’ wordt zaterdag 28 mei afgetrapt met een optreden van Fesch’n Rock uit Oostenrijk. Agnes van den Berg: “Door de veelzijdigheid in hun repertoire zijn we groot fan geworden van Fesch’n Rock. Voor velen zijn zij beter bekend als Rita und Andreas ‘die Stimmen aus dem Zillertal’. Zij zijn in 2019 overgegaan op de naam Fesch’n Rock omdat zij wel eens wat nieuws wilden gaan doen. Hun repertoire bestaat uit Tiroler Pop, Tiroler Rock, schlagers en Boarischer met onder andere nummers van Andreas Gabalier en de welbekende Schürzenjäger, maar ook nummers van Creedence Clearwater Revival (CCR) staan in hun repertoire. En daarnaast zijn ze als Fesch’n Rock een nieuwe weg ingeslagen met hun eigen repertoire. Dit maakt dat zij een zeer afwisselend programma op het podium brengen met voor jong en oud wat wils. Dit spreekt ons dan ook enorm aan deze twee muzikanten. Wij zijn elk jaar in de zomer in het Zillertal te vinden en we gaan dan ook naar elk optreden in de buurt. En dat is elke keer weer één groot feest.”

Frühschoppen
Op zondag 29 mei staat ‘Frühlingsfest der Volksmusik bij de Brouwer’ in het teken van het Frühschoppen met medewerking van het Brook Duo uit Markelo en het duo H&A uit het Overijsselse Geesteren. Het Brook Duo bestaat uit Gert-Jan Oplaat en Anita Bolink. Zij maken muziek in het dialect en in de Duitse en Oostenrijkse sfeer. Het repertoire van H&A, bestaande uit Hermien Kuenen, geboren in Ruurlo en Ans Bekhuis, bestaat voornamelijk uit Steirischer harmonicamuziek en schlagers.

Reserveren
Toegangskaarten voor ‘Frühlingsfest der Volksmusik bij de Brouwer’ kan men reserveren via het e-mailadres brouwermuziek@hotmail.com of telefonisch: 06-23487420. Zaterdag 28 mei begint het Frühlingsfest om 20.00 uur; de zaal gaat open om 19.00 uur. De entree bedraagt die avond 15 euro. Het Frühschoppen begint zondag 29 mei om 11.00 uur; de zaal is open vanaf 10.00 uur. De entree bedraagt dan 10 euro. Er zijn zitplaatsen voor alle bezoekers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo