In het kader van de Week van de Agneta was Koninklijke Muziekvereniging Sophia’s Lust uitgenodigd door de Vrienden van de molen Agneta om een Moederdagconcert te geven bij de molen. Foto: Wim Lobaak.
In het kader van de Week van de Agneta was Koninklijke Muziekvereniging Sophia’s Lust uitgenodigd door de Vrienden van de molen Agneta om een Moederdagconcert te geven bij de molen. Foto: Wim Lobaak.

Stralend Moederdagconcert Sophia’s Lust

Cultuur

RUURLO – Het was afgelopen zondag een stralend treffen tussen de gezusters Agneta en Sophia. In het kader van de Week van de Agneta was Koninklijke Muziekvereniging Sophia’s Lust uitgenodigd door de Vrienden van de molen Agneta om een Moederdagconcert te geven bij de molen. En de organisatoren troffen het geweldig. Het was prachtig weer om buiten muziek te maken en de met vlaggetjes versierde molen draaide uitbundig.

Er was een woord van welkom door Jelle Wierda, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Molen Agneta. Daarna werd het woord genomen door Hermance Gransberg-van Heeckeren van Kell, beschermvrouwe van Sophia’s Lust. Zij bracht de primeur dat zij en Sophia’s Lust de handen ineen hebben geslagen voor de compositie van een nieuw muziekstuk, gebaseerd op de band van de familie van Heeckeren van Kell met Sophia’s Lust. Later in het jaar wordt daar meer van bekend.
Voor de pauze speelde het harmonieorkest stukken die verband hielden met Ruurlo. Het concert begon als het ware met een zonsopkomst boven Ruurlo met The Awakening van Bert Appermont. Via Imagasy en The Baron of Dedem denderde de trein van Sophia’s Lust via Ticket to Ride naar de pauze. De sfeer zat er toen al goed in. Het publiek genoot zichtbaar in het zonnetje. Het was ook mooi om te zien dat er, naast de zittende toehoorders, iedere keer publiek kwam aanwaaien, even bleef staan luisteren en dan weer verder ging.

Na de pauze was het tijd voor een wat feestelijker en meer dansbaar programma. Er werd begonnen met Shut up and Dance, de grote hit van Walk the Moon uit 2014. Daarna was het de beurt aan Arjen Ribbers op trompet om te vlammen in de Passodoble Hispanico. Tijdens dit stuk waande je je bij de stierengevechten in Spanje. Er werd afgesloten met het alom bekende Bella Ciao. Het was voor het harmonieorkest van Sophia’s Lust, onder leiding van Mark ten Breul, een geslaagde nieuwe start na zo lang geen concerten te hebben kunnen geven. De omstandigheden konden niet mooier, het orkest klonk prachtig en de muzikanten hadden er zichtbaar plezier in. Aan het applaus en de opmerkingen na afloop bleek dat het publiek ook heeft genoten. Het bleef nog lang gezellig op het terrein voor molen Agneta.

Op 28 mei is het Ruurlo-concert van Sophia’s Lust in het Kulturhus in Ruurlo. Men is van harte uitgenodigd.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant