Het wordt feest in de tent in Ruurlo tijdens de eerste Koningsnacht. Foto: Blacktax

Het wordt feest in de tent in Ruurlo tijdens de eerste Koningsnacht. Foto: Blacktax

Koningsdag in Ruurlo voor het eerst met Koningsnacht en in een grotere opzet

Cultuur

Koningsdag in Ruurlo voor het eerst met Koningsnacht en in een grotere opzet

RUURLO – Ruurlo viert dit jaar Koningsdag in een grotere opzet dan ooit. Voor het eerst krijgt Ruurlo haar eigen Koningsnacht in aanloop naar Koningsdag. Daarnaast kent ook Koningsdag een aantal nieuwe onderdelen. Samen met de gezamenlijke Ruurlose horeca Stichting De Weide (De Tapperij, De Keizerskroon, De Naober en Nijenhuis) organiseert Oranjevereniging Ruurlo dit mooie evenement. “We hadden het draaiboek voor dit nieuwe evenement als sinds 2020 op de planken liggen. Maar nu kunnen we eindelijk van start gaan met dit nieuwe initiatief”, zegt bestuurslid Dick Marsman van Oranjevereniging Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Speciaal voor dit evenement verrijst er een tent op het Kerkplein in Ruurlo waar Koningsnacht op 26 april gevierd wordt en waar de activiteiten op Koningsdag plaatsvinden. De toegang tot Koningsnacht is gratis voor iedereen die in het oranje gekleed komt, daarnaast zijn de consumptiemunten uit 2019 nog geldig. De muziek op Koningsnacht begint om 21.00 uur en wordt verzorgd door de band MmooZZ.
Koningsdag gaat als van ouds om 9.00 uur van start op sportpark ‘t Rikkelder met het schoolvoetbaltoernooi voor de vier Ruurlose basisscholen georganiseerd door de Evenementencommissie van voetbalvereniging Ruurlo. De officiële opening van Koningsdag 2022 wordt om 10.00 uur verricht door burgemeester Joost van Oostrum bij woonzorgcentrum De Bundeling plaats. Vanaf 12.00 tot 16.00 uur is in de Dorpsstraat een grote kleedjesmarkt voor de kinderen met onder meer een draaimolen en een springkussen; ook kunnen de kinderen zich laten schminken. Op verschillende plekken in het dorp zijn er optredens van LG Dance, kinderkoor Sing a Song, House of pop, Danthé dans en theater. De Ruurlose gymnastiekvereniging RGV is aanwezig met de Acro-groep en een tumblingbaan. Kinderen die een muziekinstrument bespelen worden ook uitgenodigd om dit op de kleedjesmarkt te doen. Daarnaast zullen veel winkels hun deuren openen.

Bingo en RupoEscape
Tussen 15.00 tot 16.00 uur is er een bingo in de Dorpskerk voor jong en oud waar leuke prijzen gewonnen kunnen worden die beschikbaar gesteld zijn door de Ruurlose ondernemers. In de feesttent vindt er op hetzelfde tijdstip een RupoEscape plaats. Het oplossen van speciale escape-puzzels leveren een code op waarmee Rupo, de mascotte van het Ruurlose muziek-, theater- en spektakelfestival Reurpop, bevrijd kan worden. Speciaal bedoeld voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Maar natuurlijk zijn alle kinderen die goed zijn in puzzelen welkom om mee te doen. Daarnaast is er vanaf 15.00 tot 20.00 uur in de tent live muziek van Mama Jo. “Kortom, Ruurlo viert dit jaar Koningsdag/-nacht met meer activiteiten en in een grotere opzet dan ooit. En we zijn trots dat we dit samen kunnen doen met de gezamenlijke Ruurlose horeca Stichting De Weide. Laten we er een mooi Oranjefeest van maken”, zo roept Dick Marsman op.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant