Tijdens de Septemberfeesten dit jaar vindt de zestigste editie van Reurle Neugt Oe' plaats. Foto: Blacktax

Tijdens de Septemberfeesten dit jaar vindt de zestigste editie van Reurle Neugt Oe' plaats. Foto: Blacktax

Blacktax

Programma Koningsdag in Ruurlo uitgebreid

Cultuur

Reurle Live tijdens September-feesten

Door Jan Hendriksen

RUURLO – Dit jaar mag Ruurlo tijdens de Septemberfeesten, die van donderdag 8 tot en met zondag 11 september onder het motto ‘Reurle Neugt Oe’ voor het zestigste keer plaatsvinden, Reurle Live weer verwelkomen. Dat maakte voorzitter Ineke Nijen Es van Oranjevereniging Ruurlo vorige week bekend aan het eind van de algemene ledenvergadering van de vereniging.

Het bestuur van Oranjevereniging Ruurlo keek tijdens de vergadering terug op maar liefst een drietal jaren, te weten 2019, 2020 en 2021. “Corona heeft veel met ons allen gedaan en voor Oranjevereniging Ruurlo betekende dit helaas dat ons 75-jarig jubileumfeest in 2020 niet door kon gaan. We hebben met Reurle in ‘t Lech in 2020 nog enige aandacht aan dit jubileum gegeven, echter niet de grootse aandacht die wij er aan hadden willen geven. Erg jammer, mede na het mooie jaar 2019, toen we de kermis tijdens de Septemberfeesten konden toevoegen aan de locatie van de Blikmansweide”, aldus Nijen Es. De laatste jaren ziet Oranjevereniging Ruurlo een daling in het ledenbestand. De voorzitter: “Met een aantal mensen zijn we momenteel dan ook een ledenwervingsactie aan het opzetten en willen mogelijk het lidmaatschap koppelen aan kortingen, denk hierbij aan de entreekaarten van het Septemberfeest. Maar in welke vorm we dat precies gieten moeten we nog uitkristalliseren.” Verder liet Nijen Es weten dat de Dorpskwis die voor vrijdagavond 8 april op het programma stond helaas geen doorgang vindt. “De Dorpskwis-commissie moest om diverse redenen besluiten om dit evenement door te schuiven naar 2023.”

Naast de gebruikelijke activiteiten op Koningsdag zoals de officiële opening bij De Bundeling, het schoolvoetbaltoernooi op sportpark ‘t Rikkelder, de kindermarkt met -spelletjes op het Kerkplein/Dorpsstraat en het Koningsconcert door KunstKring Ruurlo in ‘t Kulturhus, zal het programma dit jaar worden uitgebouwd. Zo komt er een feesttent op het Kerkplein voor Koningsnacht (26 april) en op Koningsdag (27 april) zullen vanaf het middaguur jeugdgroep optreden. In de Dorpskerk komt een bingo en voor de oudste jeugd een escape - room.

Bestuurswisselingen
Bij het agendapunt bestuursverkiezingen was secretaresse Helma Roekevisch aftredend en niet herkiesbaar. Roekevisch blijft dit jaar tot en met het Septemberfeest echter actief en derhalve neemt men volgend jaar definitief afscheid van haar. Voorzitter Peter ten Berge van de Optochtcommissie was aftredend maar herkiesbaar. In 2021 was Lisa Nijen Es (PR) afgetreden en wordt deze functie inmiddels vervuld door Karin Bonsel. Daarnaast hebben in 2019 Peter Liesker en Dick Marsman de functies over genomen in de commissies volksspelen en Koningsdag en werd dit deze avond bekrachtigd. Aftredend en niet herkiesbaar na 29 jaar was bestuurslid Jan Nijenhuis.

Voor afscheid Nijenhuis, zie pagina 7

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant