Het Hexagon Ensemble brengt met ‘De Verbeelding’ een heel bijzonder programma
Het Hexagon Ensemble brengt met ‘De Verbeelding’ een heel bijzonder programma

Hexagon Ensemble treedt op in Kulturhus

Kunst en Cultuur

Ruurlo - Het Hexagon Ensemble komt zondag 29 maart naar 't Kulturhus in Ruurlo met 'De verbeelding', een heel bijzonder evenement waarin beeldende kunst, muziek en poëzie worden samengebracht in één totaalbeleving. De muziek, kunstwerken en gedichten versterken elkaar.

Het Hexagon Ensemble (vijf blazers en een pianist) speelt het beroemde werk van Modest Moessorgski 'Schilderijen van een tentoonstelling'. De componist schreef dit werk nadat hij op 23 juni 1874 een bezoek had gebracht aan de tentoonstelling van de schilderijen van zijn vriend Viktor Hartmann. Van deze schilderijen zijn er dertien bewaard gebleven; zij spelen een belangrijke rol in de expositie en het concert. KunstKring Ruurlo nodigde amateur- en professionele kunstenaars en dichters uit om zich te laten inspireren door de muziek van Moessorgski. Van de kunstenaars worden alle schilderijen en andere kunstuitingen opgenomen in een videopresentatie die niet alleen tijdens het concert, maar daarna ook op de website te zien zal zijn. De meeste worden vanaf 29 maart gedurende zes weken geëxposeerd in het Kulturhus Ruurlo. De opening van de expositie is eveneens op 29 maart. Vorig jaar werd dit project van het Hexagon Ensemble al met veel enthousiasme en waardering ontvangen in een aantal plaatsen in Nederland en Rusland. De KunstKring Ruurlo is er trots op dat het is gelukt om in het twintigste jaar van haar bestaan zo'n bijzonder evenement naar Ruurlo te halen. Naar verwachting zal de belangstelling vanuit de hele Achterhoek groot zijn. Op 10 oktober kwamen zo'n veertig kunstenaars naar een informatiemiddag over dit evenement. Uiteindelijk hebben zeventig mensen iets ingeleverd. Hun enthousiasme voor het project heeft geleid tot een hoog niveau. Een kennismaking met het Hexagon ensemble, de muziek van Moessorgski en de schilderijen van Hartmann is mogelijk op www.hexagon-ensemble.com en op www.kunstkringruurlo.nl. De opening van de expositie is om 14.00 uur, het concert begint om 15.30 uur.
Kaarten à € 17.50 in de voorverkoop zijn te krijgen via http://www.kunstkringruurlo.nl/kaartverkoop/. Ook bij de winkels: Everwennink, Leeuwerikstraat 5 en
Groot Jebbink, bloemen zijn kaarten te koop. In principe ook aan de kassa, maar dan kosten zij € 20.- en zou u er wel op gokken dat er nog kaarten over zijn?

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant