De spelergroep van De Brouwershoek onder leiding van regisseuse Dini Ligterink (links).
De spelergroep van De Brouwershoek onder leiding van regisseuse Dini Ligterink (links).

Bonte avond Brouwershoek

Kunst en Cultuur

Ruurlo - Buurtvereniging Brouwershoek organiseert vrijdag 20 en zaterdag 21 februari weer haar traditionele tweejaarlijkse Bonte Avond in zaal De Keizerskroon. Het thema van de avond is dit keer 'Scheidingsgevallen(en)'.

Het geheel speelt zich af in de woning van de net van zijn vrouw gescheiden Frank, die gezelschap krijgt van de twee lotgenoten Hendrik en Berend. Dit brengt natuurlijk de nodige hilarische gebeurtenissen met zich mee (zonder en met vrouwvolk).

Over de inhoud wil de organisatie verder niet veel prijsgeven. "Daarvoor moeten de mensen zelf maar komen kijken", is het motto van de 200 leden tellende buurtvereniging.

Er valt zeker het nodige te lachen, maar ook de serieuze ondertoon ontbreekt niet. Zoals gebruikelijk zal dit afwisselend zijn in de vorm van toneel, dans, playback en zang en wordt wederom verzorgd door alleen eigen leden van 'piepjong' tot bijna en geheel bejaard. De teksten zijn geschreven door Bennie van den Berg en de regie is in handen van Dini Ligterink. Op vrijdagavond 20 februari is de grote zaal van De Keizerskroon geopend voor alleen leden van de buurtvereniging Brouwershoek. Op zaterdagavond 21 februari is iedereen van harte welkom. De aanvang is om 20.00 uur. De beide avonden zullen muzikaal afgesloten worden met medewerking van DJ Alex.

Activiteiten
Sinds begin jaren negentig van de vorige eeuw organiseert de actieve Ruurlose buurtvereniging een Bonte Avond. In de begin jaren jaarlijks, in de laatste decennia tweejaarlijks. Dit jaar prijken er nog een tweetal activiteiten op het programma waarbij ook nadrukkelijk niet leden worden berokken.

Zo is iedereen op zondagavond 5 april (eerste paasdag) van harte welkom bij het paasvuur dat aan de Höfteweg wordt ontstoken en bij de Trekkertrekwedstrijden die zaterdag 4 en zondag 5 juli plaatsvinden in de Oltwater Arena aan 't Oltwater.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant