Jan Lebesque eb Ton Kolkman.
Jan Lebesque eb Ton Kolkman.

Slow Train in de Barchkerk

Kunst en Cultuur

Barchem – Het eerste concert in 2015 van Stichting Barchkerk in het Midden (BiM) heeft een Barchems tintje. Ton Kolkman, de helft van het duo Slow Train woont en werkt namelijk in Barchem. Samen met Jan Lebesque speelt hij 'blues, ballads en beats'. Het tweetal haalt zijn materiaal vooral uit blues, country en folk terwijl de hedendaagse, melodieuze popmuziek niet wordt vergeten. Zo ontstaat een breed repertoire dat voor meerdere generaties geschikt is.

Tweestemmigheid is de grootste troef van het duo. De klankkleur wisselt regelmatig door naast gitaren ook blokfluit, (Ierse) tinfluit, low whistle, bluesharp, banjo en mandoline in te zetten.

Beide muzikanten kennen elkaar van de Four Stream New Orleans Jazzband waarin ze trombone (Jan) en drums (Ton) spelen. Slow Train heeft zich vanaf 2012 al laten horen in huiskamers, feestzalen, cafés en op terrassen. Een kerk ontbrak nog in het rijtje maar dat verzuim maken de mannen dus 1 maart goed. Het concert duurt van 15.00 tot 16.00 uur. Na afloop is er in De Wingerd gelegenheid na te praten en een kop koffie of thee te drinken. Die is bij de toegangsprijs van vijf euro inbegrepen. Kaartverkoop: telefonisch bij Dirk Rossel,(0573) 441642 en Gerrit Stegeman, (0573) 252489 en op de dag van het concert in de kerk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant