Milène Rütten met enkele gasten.
Milène Rütten met enkele gasten.

Gezelligheid en creativiteit op 'Brinkmans Delle'

Kunst en Cultuur

Ruurlo - Sinds een jaar organiseren Betsy Langenbarg en Milène Rütten uit Ruurlo bij camping Brinkman elke maand een creatieve en gezellige middag op 'de Delle'. Iedereen is welkom: jong en oud, vrouwleu en mansleu. Niets moet, (bijna) alles mag….

Één dinsdagmiddag in de maand biedt camping Brinkman aan de Borculoseweg een ontmoetingsplek aan iedereen die met elkaar wat gezelligs wil doen. Tussen 13.30 en 16.00 uur kan men terecht op 'de Delle' van de boerderij die sfeervol is ingericht voor allerlei creatieve en ontspannende bezigheden. Betsy Langenbarg die werkzaam is in de ouderenzorg had al langer de wens om een sociale activiteit op te zetten voor buurtbewoners en haar campinggasten. "Daarnaast hou ik zelf van creatieve bezigheden. Met Milène Rütten die ik via de Achterhookse Folkloredansers ken had ik het eens over beide onderwerpen. Zij gaf mij het zetje dat ik nodig had om van start te gaan", aldus de Ruurlose. Toen Milène Rutten van de ideeën en voorgenomen initiatieven van Betsy hoorde was ze direct enthousiast vertelt ze. "Als gevolg van de maatschappelijke ontwikkelingen dreigen steeds meer mensen, vooral ouderen in een sociaal isolement te raken. Een gezellige middag zoals Betsy voor ogen stond is een uitstekende manier om mensen bij elkaar te brengen. Voor de gemeenschap door de gemeenschap zoals de participatiesamenleving is bedoeld." De middag is zeker niet alleen voor buurtgenoten en campinggasten bedoeld. Mensen uit het dorp zijn uiteraard net zo welkom.

Gemiddeld bezoeken tussen de vijf en vijftien personen de creatieve en gezelligheidsmiddag. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage in de kosten is uiteraard welkom. Betsy Langenbarg. "De belangstelling was in het begin zeer goed. Vooral in de zomermaanden konden we telkens een grote groep mensen verwelkomen. De laatste (winter)maanden loopt de belangstelling wat terug. Maar we hebben goede hoop dat in de komende periode de belangstelling weer groeit." Tot aan de zomer zijn de volgende dinsdagmiddagen gepland: 10 februari, 10 maart, 7 april, 5 mei en 2 juni. Men kan dan voorjaars- of paasversieringen maken en creatieve ideeën uitwisselen. Er zijn dames die hun eigen brei-, haak- of borduurwerk meenemen. Maar een spelletje doen of ontspannen met elkaar bijpraten is ook prima op De Delle die de sfeer van vroeger uitstraalt met allerlei authentieke landbouwgereedschappen en -voorwerpen.

Meer informatie of aanmelden via: Betsy Langenbarg, hjlangenbarg@kpnmail.nl of tel. 0573 451491 en Milène Rütten, milene@deluwtehof.nl, tel. 06 46076071.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant