Wedstrijdleider Robert Lievestro (l) met de winnaar van het singeltoernooi bij de mannen Colinn Haverkate. Foto: PR

Colinn Haverkate wint Berkelland Open Dartstoernooi

Sport

RUURLO – De sportzaal van sporthal ‘t Rikkenhage vormde afgelopen weekeinde het domein voor de ware dartliefhebber. Zowel zaterdag als zondag vond in ‘t Rikkenhage namelijk het Lubron Berkelland Open Dartstoernooi 2023 plaats, georganiseerd door Stichting Berkelland Open Darts. Zaterdag vond het koppeltoernooi plaats, zondag het singletoernooi.

Door Jan Hendriksen

De opkomst op beide dagen lag iets lager dan in 2020 toen voor de laatste keer het toernooi plaatsvond. Dat was mede toe te schrijven aan het feit dat afgelopen week en weekeinde op het zelfde moment een groter dartstoernooi plaatsvond in Assen: namelijk het Dutch Open Darts waar een delegatie deelnemers die bij het Berkellandse aan het bord zou verschijnen uiteindelijk naar afreisde.
Beide dagen was de wedstrijdleiding van het Lubron Berkelland Open Dartstoernooi in handen van Ruurloër Robert Lievestro. Er werd gespeeld in het format van eerst een poulefase waarna de beste twee deelnemers van de poule naar de knock-out fase van de winnaarsronde en de overige spelers per poule naar de knock-out fase van de verliezersronde gingen. Aan het koppeltoernooi namen zaterdag 29 koppels deel. Uitslagen: Winnaarsronde; 1. Herman Roode en Bertus Roode; 2. Beumer en Beumer; 3. Morgan de Rooij en Maikel Nüchter en Oscar Bruntink en Richard Lantink. Verliezersronde: 1. Niels Blikman en Mark Hoefsmit; 2. Remco Beulink en Vincent Beulink; 3. Lieneke Mulder en Andreas Florijn en Erald van de Bossche en Emiel Dute. De hoogste finish met 156 punten op dit toernooi kwam op naam van Matthijs Denneboom.

Singeltoernooi
Aan het singeltoernooi namen zondag 39 darters deel: 28 mannen, acht vrouwen en drie jeugdige deelnemers. De jeugd werd in goed overleg aan het mannentoernooi toegevoegd. Wel was er een aparte uitslag voor de jeugd die aan de hand van hun behaalde prestatie in de poulefase bij de mannen werd gemaakt. Uitslagen single toernooi: Mannen: Winnaarsronde 1. Colinn Haverkate; 2. Bertus Roode; 3. Marco Smit en Ramon Prikkel. Verliezersronde: 1. William Schiphorst; 2. Tim Veltmaat; 3. Erik Lievestro en Giovanni de Rygter (jeugdspeler). Vrouwen: Winnaarsronde: 1. Annelies Marsman; 2. Tamara van der Ley; 3. Deborah van Dreumel en Hanny Stegeman. Verliezersronde; 1. Lieneke Mulder; 2. Denise van Eijsden; 3. Laura Marsman en Suze Rougoor. Jeugd t/m 16 jaar; 1. Justin Bats 7 punten; 2. Vincent Beulink 6 punten; 3. Giovanni de Rygter 5 punten. Hoogste finish op het singletoernooi kwam met 137 punten op naam van Bertus Roode.