Het Berkelpaviljoen ligt fraai boven de oude riviertak. Foto: Rob Stevens
Het Berkelpaviljoen ligt fraai boven de oude riviertak. Foto: Rob Stevens

Het Berkelpaviljoen kan gereserveerd worden

Algemeen

EIBERGEN - Het Berkelpaviljoen ligt er inmiddels al een tijdje, vlak bij de houten brug over de Berkel. Het paviljoen ligt fraai boven de oude Berkeltak, niet ver van het Openluchttheater, naast twee zandstrandjes aan weerszijden van de oude Berkeltak. Alleen jammer dat het nauwelijks wordt gebruikt. Maar dat gaat veranderen, vermoedelijk.

Door Rob Stevens

Helemaal ongebruikt bleef het paviljoen ook weer niet. Af en toe spreken Eibergenaren er wel af. De ‘Sups-cool’ gebruikt de strandjes ernaast als vertrekpunt voor het suppen. En de Midwinterhoorngroep Eibergen hield er vorig jaar haar eerste kampioenschap midwinterhoornblazen, voor clubleden. Zaterdag 10 december vindt dit kampioenschap weer in het Berkelpaviljoen plaats.

Het artistieke bouwwerk is een ontwerp van de Eibergse Architect Rob Klein Goldewijk. Het lijkt een beetje op een tent, of een grote parasol. De Berkelzompen kunnen er onder door. Maar menig Eibergenaar vindt dat het best wel vaker als uitgangspunt voor een plaatselijke samenkomst kan worden gebruikt. Het ontwerp en de ligging nodigen ertoe uit. Dat signaal is doorgeklonken bij de gemeente in Borculo.

Het paviljoen is nu in principe voor een ieder toegankelijk. De omvang ervan is natuurlijk beperkt, dat maakt het alleen geschikt voor kleinere groepen. Het paviljoen is te reserveren. Voor kleine evenementen die uitdrukkelijk geen overlast voor de omgeving met zich meebrengen. Reserveringen lopen via de TIP (Toeristisch Informatie Punt), Grotestraat 59 in Eibergen. Op hun website is de agenda te raadplegen met daarop de reserveringen.

Aan de reservering zijn wel gebruiksregels verbonden, ook om overlast voor de buurt en passanten te vorkomen. Zo mag er geen gebruik gemaakt worden van muziekversterkers. Rommel ruimen gebruikers zelf op en het evenement mag allen plaatsvinden tussen 8.00 en 22.00 uur. Afspraken over het gebruik van de stroomkast worden na de reservering met InEibergen gemaakt.

www.InEibergen.nl/agenda

Bloazers in het Berkelpaviljoen. Foto: Rob Stevens

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo