Op de Dag van de Zorg is het beheer van de duofiets overgedragen aan de Zonnebloem Ruurlo; de mogelijkheid om er met de duofiets op uit te trekken, bestaat nu voor alle Ruurloërs. Foto: PR
Op de Dag van de Zorg is het beheer van de duofiets overgedragen aan de Zonnebloem Ruurlo; de mogelijkheid om er met de duofiets op uit te trekken, bestaat nu voor alle Ruurloërs. Foto: PR

Duofiets nu beschikbaar voor Ruurloërs

Algemeen

RUURLO – Voor de initiatiefnemers van de duofiets in Ruurlo was donderdag 12 mei, de ‘Dag van de Zorg’ een uitgelezen moment om, samen met zorgverleners, de duofiets aan te bieden aan de inwoners van Ruurlo.

Om nog even in herinnering te brengen. Op 20 oktober 2021 startten vier Ruurloërs samen met RegioBank Steentjes in het kader van het project Samenvoordebuurt, een actie om geld bijeen te brengen voor de aanschaf van een duofiets die voor alle inwoners van Ruurlo beschikbaar zou zijn. De actie verliep zo voortvarend dat zes weken later het benodigde bedrag voor een duofiets met elektrische ondersteuning beschikbaar was. De fiets kon worden besteld. De levertijd was aanzienlijk, maar de duofiets is inmiddels al geruime tijd in Ruurlo. Met hulp van de Rotary Barchem zou een fietsenstalling worden geplaatst. Gezocht werd naar een geschikte plaats en dat bleek moeilijker dan de actiegroep had gedacht; er is al wel een plek in het vizier, maar daar is het op dit moment nog niet mogelijk een stalling te plaatsen. De initiatiefnemers willen niet langer wachten om de duofiets beschikbaar te stellen voor de inwoners van Ruurlo. Met het prachtige weer momenteel, willen zij de Ruurloërs een mooie fietstocht in de prachtige omgeving niet onthouden. Twee Ruurloërs, Fien en Minie, die meteen gebruik hebben gemaakt van de fiets, geven beiden aan dat het fantastisch is om er samen op uit te gaan en dan ergens op een terrasje te genieten van een kopje thee of een ijsje.

Overgedragen
Op de Dag van de Zorg is het beheer van de duofiets overgedragen aan de Zonnebloem Ruurlo. De mogelijkheid om er met de duofiets op uit te trekken, is nu voor iedereen in Ruurlo mogelijk. Laat die kans niet liggen en reserveer de duofiets, want dat is plezier voor twee. De fiets kan gereserveerd worden op de site https://www.duofietsruurlo.nl/ of via de site van de Zonnebloem Ruurlo https://www.zonnebloem.nl/ruurlo.
De kosten voor het reserveren van de fiets voor een dagdeel bedragen 5 euro. De fiets moet worden opgehaald op zijn tijdelijke standplaats aan de Nieuwenhuishoekweg 2. Dat is net ‘buiten het dorp’, maar volgens Jan Ligtenbarg is dat juist heel gunstig, want dan kan de bestuurder van de fiets de eerste kilometer in alle rust wennen aan het besturen van een duofiets.

Ideeën
Als er mensen of verenigingen/organisaties zijn die ook ideeën hebben, die kunnen bijdragen aan verbinding en/of bijdragen aan leefbaarheid in de buurt, neem dan gerust contact op met RegioBank Steentjes, Kerkstraat 2 in Ruurlo en wie weet kan ook dat initiatief gerealiseerd worden. Kijk voor ideeën eens op https://samenvoordebuurt.nl/nl/. Wellicht zijn er grotere wensen waar het VoordeBuurt Fonds (samenwerking van RegioBank en Oranje Fonds) bij kan ondersteunen. Voorbeelden hiervoor zijn te zien op https://www.voordebuurtfonds.nl/.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo