Zaterdagochtend 12 maart kan men narcissenbolletjes komen kopen en ophalen bij de 'narcissenafhaalstraat’ bij café-restaurant De Keizerskroon. Foto: PR

Zaterdagochtend 12 maart kan men narcissenbolletjes komen kopen en ophalen bij de 'narcissenafhaalstraat’ bij café-restaurant De Keizerskroon. Foto: PR

Ook dit jaar weer middels een ‘narcissenafhaalstraat’

Algemeen

RUURLO - Inwoners van de kern en het buitengebied van Ruurlo waren er door de jaren heen aan gewend geraakt dat de pony- en paardrijders van Ponyclub & Landelijke Rijvereniging Ruurlo in maart langs de deur kwamen om mooie narcissen te verkopen.

Door Jan Hendriksen

Vorig jaar was dat echter anders door corona. De vereniging moest toen op zoek naar een manier om de narcissen corona-proof te kunnen verkopen. Langs de deuren gaan mocht toen immers niet. De narcissen mochten wel worden afgehaald maar men moest contactloos betalen. Daarvoor richtte men een ‘narcissenafhaalstraat’ in op de parkeerplaats van café-restaurant De Keizerskroon in Ruurlo. En dat gaat men zaterdag 12 maart ook weer doen. “We mogen weer huis aan huis verkopen. Maar toen we de voorbereidingen moesten treffen voor de verkoop was het nog niet duidelijk of we dit ook daadwerkelijk mochten gaan doen aan de hand van de toen geldende coronamaatregelen. Die onzekerheid hebben we toen weggenomen door het draaiboek van de verkoop van vorig jaar uit de kast te halen en de verkoop dit jaar op dezelfde manier te organiseren”, vertelt voorzitter Gitte Wisselink van Ponyclub & Landelijke Rijvereniging Ruurlo.
En zo kan men zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 12.00 uur narcissen bolletjes komen kopen en ophalen. Gitte Wisselink: “We hopen dat mensen de moeite willen nemen om ook dit jaar weer narcissen te kopen en onze club op deze manier te steunen. Het is fijn als we vooraf een beetje kunnen inschatten hoeveel we nodig hebben. Men kan daarom vooraf narcissen bij ons bestellen.”

De potjes met narcisbollen kosten 3 euro per stuk en 5 euro voor twee. Een tray met achttien potjes mag weg voor 40 euro. Voor niet gereserveerde narcissenbollen geldt: op=op. Geef daarom tijdig de bestelling door via het e-mailadres lrpcruurlo@gmail.com of telefonisch via 06-25578158 of via www.facebook.com/LrPcRuurlo. Doorgeven aan één van de clubleden kan ook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant